Totes les platges de Barcelona, amb bandera verda
Imatge de la platja de la Barceloneta (EFE)

Totes les platges de Barcelona, amb bandera verda

Divendres es va prohibir el bany per mala qualitat de l'aigua, i es va dir que estarien amb bandera vermella tot el cap de setmana

RedaccióActualitzat

Al final, els barcelonins es podran banyar aquest cap de setmana a les platges de la ciutat amb bona qualitat d'aigua: aquest diumenge totes les banderes són verdes.

Aquest divendres es van qualificar totes amb bandera vermella, s'hi va prohibir el bany i es va dir que no es permetria durant tot el cap de setmana.


"Valors alts de bacteris"

El motiu: les intenses pluges d'aquesta setmana havien arrossegat sediments i brutícia a les platges, i l'aigua s'havia contaminat, amb "valors alts de bacteris".

En aquests casos la qualitat de l'aigua millora després d'uns quants dies, i la previsió de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, va ser que això no passaria fins dilluns.


Dissabte, de "dolenta" a "regular"

Però malgrat això, aquest dissabte al matí es va considerar que la qualitat de l'aigua havia passat de "dolenta" a "regular", les banderes es van convertir en grogues i es va aixecar la prohibició.

Llavors es va anunciar que les anàlisis previstes per l'ACA per a dilluns es farien aquest diumenge, i si havia millorat l'aigua, les banderes passarien a verdes.

I efectivament això és el que ha passat: la web de platges de l'Ajuntament de la ciutat llueix aquest diumenge al migdia totes les platges amb bandera verda:

 
Anar al contingut