Barcelona

Tot va començar amb la demanda de tres famílies

La sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres té el seu origen en la denúncia de tres famílies perquè els seus fills poguessin ser escolaritzats en castellà.

RedaccióActualitzat
El cas arrenca de la denúncia que van interposar tres famílies perquè el castellà tingués un pes més gran en l'escolarització dels seus fills. El Tribunal Suprem els va donar la raó emparant-se en la sentència sobre l'Estatut que va dictar el Tribunal Constitucional i que obria la porta a aquesta possibilitat.

El Departament d'Ensenyament no va moure fitxa, perquè va interpretar que la sentència afectava només les tres famílies demandants i no qüestionava el conjunt del model d'immersió. Per això, uns mesos més tard, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va demanar a la Generalitat que l'informés sobre les mesures adoptades per complir-la.

El departament va respondre aportant dades que avalen la necessitat de seguir amb l'actual sistema d'immersió lingüística. La justícia ho va considerar insuficient i va donar dos mesos al govern català per complir la sentència i fixar en quina proporció el castellà ha de passar a ser llengua vehicular. Aquesta resolució va més enllà de la sentència del mateix Tribunal Suprem. És aquesta la decisió que la Generalitat va recórrer.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut