Els Castellers de Vilafranca fan història i carreguen un castell mai vist

El pilar de 9 amb folre, manilles i puntals s'ha aixecat amb una tècnica nova, 20 anys després de l'únic intent que s'havia fet fins avui

RedaccióActualitzat

Els Castellers de Vilafranca han carregat el pilar de nou amb folre, manilles i puntals, un castell inèdit fins ara. Ho han fet aquest dimarts, diada de Tots Sants, a Vilafranca del Penedès, tancant així la temporada.

El primer intent per aixecar aquest castell ha resultat fallit, però els Verds no s'han rendit i l'han tornat a afrontar, aquest cop amb èxit.

La inèdita construcció només s'havia intentat fins ara una vegada, ja fa 20 anys. Van ser els mateixos verds els qui ho van provar, però van quedar molt lluny de carregar-lo.

Ara, però, els de Vilafranca del Penedès han dissenyat una tècnica nova que no té res a veure amb la que van provar llavors. Han tret pes del peu i han guanyat rapidesa, pujant tots a l'hora, un mètode que recorda els govindes, els castells que es fan a l'Índia.

El nou plantejament implica una gran quantitat de gent: a la pinya del pilar no hi ha límit màxim de persones, però com a mínim n'hi ha d'haver 500. Al folre hi van 84 castellers i castelleres, 36 més van a les manilles, i als puntals, la gran novetat, n'hi ha 11. Després, el tronc, amb 5 castellers.

ARXIVAT A:
PolicialMemòria històrica Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut