Els nou dirigents independentistes que estan en presó preventiva
Els nou dirigents independentistes que estan en presó preventiva

L'últim "bona nit" als presos independentistes abans del trasllat cap a Madrid

Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell surten aquest divendres per l'inici del judici del procés

Actualitzat

Els nou dirigents independentistes empresonats han sortit aquest divendres cap a Madrid pel judici del procés. Més de mig any després d'haver-se'ls acostat a presons catalanes, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell tornen cap a Madrid per quedar a disposició del Suprem a partir d'aquest dissabte.

La nit abans del trasllat ha estat tranquil·la a les presons. A Lledoners, la BRIMO custodiava l'entrada del centre penitenciari de cara a la sortida dels presos.

 

 

El que sí que hi ha hagut a Lledoners és l'últim "bona nit" que l'activista Joan Bona Nit ha fet als set dirigents independentistes que hi ha.

 

 

També a Puig de les Basses hi ha hagut l'últim "bona nit" a Dolors Bassa amb músics voluntaris.

 

 

Al llarg d'aquest dijous, alguns presos han enviat missatges de comiat abans de marxar cap a Madrid agraint els actes de suport i anunciant que aniran al judici a defensar-se i a "desmuntar totes i cadascuna de les mentides" del procés judicial.

 

 

 

Un trasllat amb molta discreció

Tant la Conselleria de Justícia com el Ministeri de l'Interior mantenen molta discreció sobre els detalls del dipositiu del trasllat. Aquestes reserves es deuen a la por a possibles accions per impedir el pas a la comitiva policial.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat que el trasllat dels nou líders sobiranistes es faci amb "serenitat" i ha insistit que aquest és el desig dels presos i de les seves famílies. En la comissió de Justícia del Parlament, Capella ha fet una crida perquè aquest divendres "es torni a demostrar que l'independentisme és cívic i pacífic".

Per acomiadar els presos, l'ANC ha organitzat convocatòries populars de cara al trasllat:

 

 

L'inici del judici, el 12 de febrer

El judici començarà el dimarts 12 de febrer, segons ha pogut saber TV3, un cop la interlocutòria d'admissió de proves ja està enllestida i només falta el vistiplau dels set magistrats del Suprem per fixar la data d'inici.

El 23 de gener, el president del tribunal, Manuel Marchena, va informar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que el Suprem tenia previst començar el judici "en dates pròximes" al 5 de febrer. L'estudi dels escrits de les defenses, més de 1.800 folis, i els de les acusacions, amb més de 300, ha fet endarrerir l'inici del judici, que tot apunta que, finalment, serà el 12 de febrer.

De cara al judici, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha remarcat aquest dijous que els presos seran tractats amb la "màxima dignitat i respecte".

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem Govern empresonatProcés catalàJordi CuixartJordi SànchezOriol JunquerasJoaquim FornDolors BassaRaül RomevaJordi TurullJosep RullCarme Forcadell
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut