Windsor

Enric de Gal·les i Meghan Markle es casen al castell de Windsor

El fill petit del príncep Carles d'Anglaterra i Diana de Gal·les s'ha casat a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor

RedaccióActualitzat

A les 12 del migdia, hora de Londres, ha començat la boda reial del príncep Enric de Gal·les i l'actriu nord-americana Meghan Markle. La cerimònia s'ha oficiat al castell de Windsor, als afores de Londres.

Un casament amb tots els ingredients d'una pel·lícula de Hollywood. De bon matí ja hi havia gent que s'esperava per aconseguir un bon lloc als carrers de Windsor per seguir el casament.

Entre els convidats, moltes cares conegudes, com els matrimonis de Victoria i David Beckham i Amal i George Clooney.

 

 

La núvia ha arribat a l'altar de bracet amb el príncep Carles d'Anglaterra, el pare del nuvi. Però abans ha pujat tota sola l'escalinata de la capella.

 

 

 

La vida familiar de Meghan Markle ha afegit a tot plegat un toc de telenovel·la transatlàntica: el seu pare no ha assistit al casament. Teòricament, hi ha raons de salut que l'hi impedeixen, però l'absència del casament reial s'ha anunciat després de saber-se que va vendre unes fotografies a la premsa.

Avui, a Windsor, de familiars de Meghan Markle només hi ha assistit la seva mare, Doria Ragland, que ha complagut la monarquia britànica pel seu caràcter discret. És professora de ioga i treballadora social, i viu en un barri modest de Los Angeles. Divendres ja va aparèixer davant la premsa al costat de la seva filla quan va assistir a una recepció amb la reina Elisabet II d'Anglaterra.

 

 

El vestit de Meghan Markle és un disseny de la britànica Clare Waight Keller per a Givenchy. De seda blanca, el que més destaca del vestit triat per Meghan és la senzillesa i un escot vaixell que deixava veure les espatlles.

 

 

Enric de Gal·les, segon fill de la mítica Lady Di i el príncep Carles d'Anglaterra, s'ha anat convertint en el membre més popular de la família reial tot i no ser l'hereu directe. D'Enric, els britànics en valoren la capacitat d'haver après dels errors de joventut. També ha sortit fora de la norma en triar com a parella Meghan Markle, una plebea de 36 anys, nord-americana, mestissa, divorciada i actriu.

 

 

Aquesta discreció l'ha volgut mantenir la filla no invitant polítics al casament, convidant a un pícnic els treballadors d'ONGs i apostant per un menú saludable al banquet de casament.

No hi ha assistit cap membre de les cases reials europees, ni tampoc polítics britànics o europeus. Theresa May, primera ministra de la Gran Bretanya, ha felicitat els nuvis via Twitter.

 

 

La composició exacta del menú que degustaran els nuvis i els 600 convidats al castell de Windsor encara és un secret, però se sap que és a base de verdures de temporada i de proximitat. Els cuiners han explicat que els nuvis s'hi han implicat fins al més mínim detall.

El pastís nupcial l'ha preparat la pastissera californiana establerta a Londres Claire Ptak, de l'obrador Violet Cakes. Serà un pastís de llimona i flor de saüc recobert de crema de mantega i flors naturals.

 

Enric i Meghan, ja com a matrimoni, han recorregut els carrers de Windsor en una carrossa davant una multitud que els saludava amb la Union Jack i banderes nord-americanes.

 

El que no han pogut evitar els nuvis és la polèmica que ha provocat la intenció d'un regidor de Windsor que volia fer fora els sensesostre dels carrers de la localitat abans del casament reial.

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet IICarles III
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut