Una usuària és informada per la conductora del bus urbà de Tortosa de les noves freqüències, rutes i tarifes. Imatge de l'1 de juliol de 2016 (…
Una usuària és informada per la conductora del bus urbà de Tortosa de les noves freqüències, rutes i tarifes. Imatge de l'1 de juliol de 2016 (horitzontal)

Tortosa rebaixa el preu del bitllet del bus urbà i en reestructura les línies per arribar a més zones dels barris

Actualitzat

ACN Tortosa.-Aquest divendres s'ha posat en marxa les noves rutes i els nous horaris de les dues línies del transport urbà de Tortosa. Els nous recorregut portaran el servei de bus per primera vegada al centre històric de la ciutat i s'han ampliat les rutes a diferents punts d'altres barris per arribar a més punts d'interès, també turístics. La racionalització i optimització de les freqüències, amb busos a partir d'aquest 1 de juliol cada mitja hora, en les dues línies - i cada hora durant el mes d'agost-, ha servit per poder aplicar tots aquest nous canvis. També s'han estrenat aquest divendres les noves tarifes que preveuen rebaixes de fins al 46%. El bitllet senzill costa ara 1 euro (un 31% menys) i la targeta multiviatge 8,50 euros (un 25% menys). La tarifa per a persones més grans de 65 anys que cobrin menys de l'1,5 de la renda de suficiència pagaran 40 cèntims d'euro el bitllet (una rebaixa del 46%), i la resta de jubilats 70 cèntims d'euro.

La tinent d'alcalde de Mobilitat, Meritxell Roigé, ha detallat que les noves rutes amplien la cobertura del transport públic urbà a la ciutat per incentivar-ne l'ús. En concret la línia L3 passa ara pel nucli antic, barri del Rastre, a part del barri de Remolins o el Parador afavorint també l'ús turístic d'aquests servei de transport públic. La L2, que va a l'Hospital Verge de la Cinta, amplia el servei al barri de Sant Llàtzer, fent parada a l'avinguda Canigó i a l'Institut Cristòfol Despuig. La línia dels dissabtes (LD) fusiona les dues anteriors en un sol recorregut. "Allò que fem és arribar a nous llocs perquè la gent pugui utilitzar encara més el transport públic que és un dels nostres objectius com a ciutat i com a govern", ha apuntat Roigé. Pel que fa a les noves tarifes el bitllet senzill passa de costar 1,45 euros a costar-ne 1 euro (-31%) i la targeta multiviatge recarregable val ara 8,50 euros enlloc de 11,35 euros (-25%). Els estudiants tindran una tarifa pde 60 cèntims d'euro, 15 cèntims menys (-20%) i els jubilats i\/o persones més grans de 65 anys pagaran 40 cèntims d'euros si cobren menys de l'1,5 de la renda de suficiència (-46%) i 70 cèntims d'euros si cobren més del 1,5 IRSC (Indicador de la Renda de Suficiència de Catalunya). Per gaudir d'aquests descomptes s'ha d'adquirir la targeta 'Tortosa Sènior' al Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) de l'Ajuntament de Tortosa. A partir del setembre les dues línies de transport urbà també estrenaran nous vehicles, microbusos adaptats a les dimensions dels carrers per on circulen. L'estació d'autobusos de l'empresa Hife és l'inici i el final del recorregut de totes les línies i fa d'intercanviador dels busos urbans i interurbans.

Anar al contingut