Imatge d'arxiu d'una de les actuacions de Tortell Poltrona
Imatge d'arxiu d'una de les actuacions de Tortell Poltrona
Madrid

Tortell Poltrona ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Circ 2013

El Ministeri d'Educació i Cultura ha guardonat aquest dilluns el pallasso Tortell Poltrona amb el Premi Nacional de Circ corresponent al 2013, dotat amb 30.000 euros.

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Educació Cultura ha guardonat aquest dilluns el pallasso català Tortell Poltrona amb el Premi Nacional de Circ corresponent al 2013, dotat amb 30.000 euros.

El jurat li ha concedit el premi "per la seva aportació al món circense a través d'una dilatada trajectòria", en què destaquen projectes desenvolupats conjuntament amb Montserrat Trias, com la cofundació de Pallassos sense Fronteres, la creació de Circ Cric i la intensa tasca de captació de nous públics per mitjà del programa "Un dia al Circ Cric". Alhora, el jurat ha destacat "la seva constant i intel·ligent conjunció de formes clàssiques i modernes".

Tortell Poltrona, nom artístic de Jaume Mateu Bullich, va debutar als escenaris com a cantant còmic de la Gran Orquestra Veracruz, per després dedicar la seva vida professional a ser pallasso, practicant i revalorant aquesta professió, cultivant i investigant els valors escènics i socials de la figura del pallasso.

Anar al contingut