Potabilitzadora inundada pel desbordament del Ter, el 30 de gener (ACN/Ajuntament de Torroella de Montgrí)
Potabilitzadora inundada pel desbordament del Ter, el 30 de gener (ACN/Ajuntament de Torroella de Montgrí)

Torroella, l'Estartit i Ullà tornen a tenir aigua tres setmanes després del Gloria

Les analítiques de l'aigua dels tres pobles del Baix Empordà certifiquen que tots els paràmetres tornen a estar dins de la normalitat

Agències / RedaccióActualitzat

Tres setmanes després, Torroella de Montgrí, l'Estartit i Ullà, al Baix Empordà, recuperen el subministrament d'aigua potable. La planta potabilitzadora es va inundar durant el temporal Gloria i se'n va interrompre el servei.

Des de llavors, els habitants d'aquests pobles havien de beure i cuinar amb aigua embotellada, o amb la que els subministraven amb camions cisterna.

Ara, però, les últimes analítiques que s'han fet ja han certificat que tots els paràmetres es troben dins la normalitat i l'aigua torna a ser totalment potable.

D'aquesta manera es tanca un episodi que va començar el dijous 23 de gener.

Segons l'Ajuntament de Torroellla de Montgrí, encara que la planta potabilitzadora ja fa uns dies que va aconseguir generar i bombar aigua potable cap als dipòsits, la situació no s'ha pogut normalitzar i generalitzar a tot el municipi fins que s'ha regenerat l'aigua de la xarxa.

Això depenia del consum, de manera que, des de Sorea, la concessionària del servei, s'ha anat fent un control analític fins a determinar que tota l'aigua dels dipòsits i de la xarxa ja s'ha renovat i que tota la que surt per les aixetes de Torroella i de l'Estartit és potable.

 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut