El nou president del Parlament, Roger Torrent
El nou president del Parlament, Roger Torrent
Barcelona

Torrent: "Conjurem-nos per recuperar les institucions i posar-les en mans dels ciutadans"

El nou president del Parlament defensa que "mai hem de renunciar al debat i a la paraula" i es compromet a treballar per a tothom

RedaccióActualitzat

El flamant president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida per restituir el conjunt de les institucions catalanes "com més aviat millor" per "recuperar la normalitat institucional necessària" en el seu primer discurs davant del Parlament després d'haver estat escollit al càrrec.

"Conjurem-nos per recuperar les institucions i posem-les en mans de la ciutadania."

En la mateixa línia, s'ha compromès a "treballar incansablement" perquè en aquesta nova legislatura "la política torni a estar al centre de tot" i ha emplaçat els diputats a posar-se al servei de la ciutadania i fer del Parlament un espai de diàleg.

"Treballaré perquè en aquesta legislatura la política torni a estar al centre de tot, perquè les nostres institucions tornin a estar al servei del país i responguin a les necessitats dels ciutadans."

 

"Mai hem de renunciar al debat i a la paraula"

Torrent ha defensat, com ja va fer en el seu comiat la seva predecessora al càrrec, Carme Forcadell, a qui ha elogiat, que al Parlament s'ha de poder debatre i votar de tot.

"Al Parlament s'hi ha de poder parlar del que vulguin els diputats i diputades, sinó per què ha de servir el Parlament? Els que creiem en la democràcia mai n'hem de tenir por i mai hem de renunciar al debat i a la paraula."

 

Compromís per treballar per a tothom

Torrent, a més, ha demanat als 135 diputats del nou Parlament respecte a les institucions i al resultat de les eleccions del 21 de desembre davant de la "pluralitat del país". De fet, ha començat el seu discurs defensant el ferm compromís per treballar per a tothom i guanyar-se la confiança de tots els diputats. També fent referència a la seva joventut.

"Alguns han fet notar la meva joventut. Voldria pensar que es tracta d'un símptoma d'un relleu necessari en els espais de decisió política."

Torrent ha reiterat que serà la veu de tots els diputats, sobretot dels que "no són a la cambra" recordant els diputats presos i a Brussel·les. Ha qualificat el context de complex i anòmal i ha recordat que ha de garantir que es puguin expressar tots els diputats. En aquest sentit, ha assegurat: "En aquesta legislatura la responsabilitat és encara més gran."

 

La democràcia i la convivència, els seus pilars

El nou president del Parlament ha demanat "col·laboració i voluntat franca" de participar en el "bon govern d'aquesta institució" i ha exigit "respecte" als diputats. A ell, ha dit, li toca "enfortir i preservar la sobirania del Parlament". En la mateixa línia, ha defensat el valor de les urnes per respectar la veu dels ciutadans i s'ha marcat com a pilars la democràcia i la convivència.

"Per davant de les conviccions hi ha els principis. Els pilars han de ser la democràcia i la convivència. Vull contribuir a cosir la societat catalana."

La segona màxima figura de representació del país ha elogiat les seves predecessores al càrrec: "Succeeixo en el càrrec dues dones que han representat amb gran dignitat i compromís la institució." Tot i que admet: "La igualtat efectiva encara és un repte."

Torrent, finalment,  ha assegurat que Catalunya és "un país que sempre persisteix i sempre se n'acaba sortint, malgrat totes les circumstàncies". I ha acabat el discurs amb un "Visca la democràcia i visca Catalunya", a diferència de Forcadell que va acabar amb un "Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la República Catalana". Torrent ha evitat així fer qualsevol referència a la "República" Catalana proclamada en l'última sessió plenària.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut