Posicions enfrontades i poca autocrítica l'endemà de la batussa al Parlament

Les resolucions aprovades aquest dijous i les detencions en l'operació Judes deixen una de les sessions més crispades dels últims temps

RedaccióActualitzat

Després de la picabaralla d'aquest dijous pels detinguts en l'operació Judes, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que va sentir vergonya i que van veure "un espectacle lamentable".

"Des d'un punt de vista ciutadà vaig sentir vergonya. I una preocupació extrema pel discurs que s'havia portat al ple."

 

En una entrevista a RAC1, ha explicat que el Parlament és "el temple de la paraula i del diàleg":

"No es correspon amb la societat catalana. Hi ha una convivència evident als carrers del nostre país."

Roger Torrent a "El món a RAC1"

 

Torrent ha dit que cal reflexionar sobre el respecte institucional:

"No es pot dir que el president de la Generalitat lidera comandos. I no es pot utilitzar el terrorisme amb finalitats partidistes."

 

En relació amb algunes de les acusacions que s'han sentit al debat de política general, el president del Parlament assegura que no aconseguiran vincular l'independentisme amb violència:

"Fracassaran amb aquesta voluntat d'associar l'independentisme amb violència. L'independentisme polític ha estat sempre pacífic i defensa la no violència. No hem de criminalitzar una idea política."

 

Torrent ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions del diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa i assegura que va traspassar algunes línies vermelles. Torrent afirma que fins i tot els votants de Ciutadans se senten avergonyits pel comportament del president del grup taronja.

"On volen anar a parar amb declaracions d'aquest tipus? Quin escenari volen generar? És d'una irresponsabilitat i una perillositat evident. No es pot comparar el Parlament de Catalunya amb una situació de terrorisme."

 

D'altra banda, ha avisat el govern espanyol que si recorre les propostes de resolució sobre amnistia i autodeterminació, estarà limitant la llibertat d'expressió al Parlament.

"Les propostes de resolució del Parlament de Catalunya són posicionaments polítics. Només faltaria que el Parlament no pogués expressar una voluntat política, per exemple, sobre l'amnistia."

 

Albiach acusa Cs de voler convertir el Parlament en un circ

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha acusat Cs de voler convertir el Parlament en "un circ i un teatre" i de voler guanyar vots amb "política de terra cremada".

"La seva estratègia ens omple d'indignació i vergonya."

Jéssica Albiach a "El matí de Catalunya Ràdio"

 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Albiach ha acusat Cs de banalitzar el terrorisme i ha instat la resta de partits a reflexionar sobre quina ha de ser la seva reacció.

 

Ciutadans carrega contra Torra, Torrent i Sánchez

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha tornat a carregar contra les propostes de resolució aprovades pel Parlament, en especial la que demana la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya.

"Ahir vam viure una jornada d'infàmia al Parlament. Els partits separatistes van aprovar resolucions que van en contra del Tribunal Constitucional. Van decidir expulsar la Guàrdia Civil de Catalunya."

Roda de premsa de Lorena Roldán

 

Roldán exigeix també responsabilitats al govern espanyol per mantenir-se, diu, inactiu davant el que qualifica d'irresponsabilitat dels presidents Torra i Torrent.

"Sánchez té desemparats i abandonats els catalans constitucionalistes. Què espera, que hi hagi una desgràcia?"

 

La líder de Ciutadans qualifica de vergonyós que el president de la Generalitat "aplaudeixi radicals separatistes que han optat per la via de la violència"

"Què senten els ciutadans de Catalunya quan veuen el senyor Torra, el president de la Generalitat, aplaudir persones que han entrat a presó per presumpte terrorisme? Perquè el president de la Generalitat, en comptes de condemnar la violència, el que fa és aplaudir aquestes persones que poden acabar condemnades per terrorisme."

 

Roldán considera indignant l'expulsió de Carrizosa:

"Ahir ens van expulsar a nosaltres del Parlament, però també es va expulsar milions de catalans que tenen por. Els separatistes totalitaris van expulsar els demòcrates, i no ens fan fora de Catalunya perquè no poden, perquè no els deixem. Perquè Catalunya som tots."

 

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut