La imatge de la rebuda al rei fa dos anys al Liceu no es podrà repetir aquest any
La imatge de la rebuda al rei fa dos anys al Liceu no es podrà repetir aquest any

Torrent tampoc rebrà el rei en el Mobile World Congress

RedaccióActualitzat

Ni el president del Parlament, ni l'alcaldessa ni cap representant de la Generalitat rebrà el rei en el Mobile World Congress (MWC).

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que no participarà a la rebuda oficial al rei Felip VI. Torrent ho ha comunicat aquest dissabte després de dies en què havia mantingut el dubte sobre la seva presència. 

El president del Parlament segueix així la via que ha obert aquest matí l'alcaldessa Ada Colau. De fet, Torrent reconeix que la resposta ha estat parlada amb l'alcaldessa, amb qui ha coincidit que és la més adequada en la situació actual i una manera d'expressar conjuntament el compromís amb el Mobile.

Com Colau, Torrent sí que anirà al sopar del MWC, segons ha explicat en un comunicat.

El president argumenta que el rei no ha "dedicat ni una paraula" als ferits de l'1-O:

 

"El president és absolutament conscient del seu paper institucional, que sempre exerceix amb totes les conseqüències. Tanmateix el cap d'estat no ha dedicat ni una sola paraula al miler de ferits de l'1 d'octubre per l'actuació de la guàrdia civil i la policia nacional. De fet, el seu discurs del 3 d'octubre emparava l'actuació del govern espanyol i no apostava en cap cas per la política com a via per a resoldre els conflictes polítics."

 

Una rebuda sense representants

Aquesta va ser la rebuda al rei de fa dos anys, en unes imatges en què es pot veure Carles Puigdemont i Carme Forcadell.

La imatge no es podrà repetir, perquè no hi haurà ni el president de la Generalitat, cessat pel 155 i pendent d'investidura, ni el president del Parlament, ni l'alcaldessa. Sí que hi haurà el delegat del govern, Enric Millo. En aquestes imatges hi havia María de los Llanos de Luna.

Sense representants de la Generalitat

En la recepció ni en el sopar del Mobile no hi haurà tampoc cap representant de la Generalitat. 

Els màxims representants d'Empresa i Coneixement, en absència del conseller, han declinat la invitació, com també va fer aquesta setmana el secretari de Telecomunicacions, Jordi Puigneró.

 



 

 

Els secretaris generals d'Empresa, Joan Aregio, i de Coneixement, Pau Villòria, han explicat la seva posició en una carta en què parlen de "situació d'exepcionalitat". Villòria sí que assistirà a la inauguració del Congrés, però no al sopar.

Primera visita del rei des de l'octubre

La visita del rei és la primera des del referèndum i el seu discurs del 3 d'octubre. Felip VI farà un discurs al sopar d'inauguració del congrés de mòbils.

Sí que aniran al sopar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo.

ARXIVAT A:
Procés catalàMobile World CongressReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut