Barcelona

Torrent: "Sánchez ha preferit deixar-se arrossegar per l'extrema dreta"

El president del Parlament nega que la cambra hagi anul·lat plens, però diu que cal reconèixer que "no vivim una situació de normalitat democràtica"

RedaccióActualitzat

Roger Torrent ha tret importància al fet que ERC i el PDeCAT votessin en contra del projecte de pressupostos socialista i ha dit que Pedro Sánchez "s'ha deixat emportar pel debat electoralista i per la manifestació de la plaça Colón" i això l'ha impulsat a pensar d'avançar les eleccions:

"La decisió que ha pres el president Sánchez és deixar-se arrossegar per l'extrema dreta. Sánchez ha preferit eleccions al diàleg, i això té riscos"

"El PSOE el que demostra avançant les eleccions és que s'ha deixat emportar per aquesta dinàmica i debat electoralista a nivell de l'Estat. S'han deixat influir per la manifestació de la plaça Colón, que és veritat que quantitativament podem dir que va punxar, però qualitativament ha aconseguit el seu efecte, que és condicionar les decisions del president Sánchez."

Torrent ha assegurat que ERC està "absolutament" preparada per fer front a unes eleccions espanyoles:

"Que siguin ja, cap problema. Per nosaltres les urnes no són una amenaça, sinó una oportunitat."

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el president del Parlament ha defensat que la cambra catalana posposi la sessió prevista per a la setmana vinent i que coincideix amb la convocatòria de vaga general. Per Torrent, no estem vivint una situació de normalitat democràtica:

"No és cert que anul·lem plens. L'únic que hem fet és posposar una sessió per una vaga general. La setmana que ve hi ha una vaga general i tothom té dret a seguir qualsevol vaga. De comissions se'n fan més que mai al Parlament de Catalunya."

"El funcionament diari del Parlament és molt actiu. Ara bé, és evident que no estem en una situació de normalitat democràtica. Per arribar a una situació de normalitat democràtica, el primer que caldria fer és deixar lliures els presos polítics i permetre el retorn lliure dels exiliats. Mentre això no passi no estarem en una situació de normalitat democràtica."

Però, malgrat això, el president del Parlament assegura que els partits de l'oposició poden seguir fent feina a la cambra. Torrent no entén les protestes dels grups de Ciutadans i el PP al Parlament perquè, insisteix, la situació que viu el Parlament de Catalunya no és de normalitat quan hi ha 11 diputats o exdiputats que estan sent jutjats al Suprem:

"Al Parlament tothom ha de poder fer la seva feina. I recordo que 11 dels que seuen al banc dels acusats han estat o són diputats al Parlament de Catalunya. I no han pogut exercir amb normalitat."

Per Torrent, estem davant del judici més important de la democràcia a Espanya:

"Aquesta setmana ha començat un judici que és el judici més important de la democràcia d'aquest país. Ha començat el judici de la farsa. S'estan perseguint unes determinades idees que són legítimes i que estan representades al Parlament. No podem fer veure que això no passa perquè estaríem fent un mal servei a la ciutadania i a la mateixa democràcia."

Torrent ha respost a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, que ha demanat la dimissió de Torrent per haver suspès el ple de la setmana vinent, en el que considera "un toc de queda totalitari del separatisme per silenciar el constitucionalisme al Parlament":

"Ja és molt que ara només em demanin la dimissió, abans només presentaven querelles contra mi. Sembla que potser s'han decidit a deixar els tribunals en pau i centrar-se en el que han de fer, que és fer política"

El president del Parlament està citat a declarar com a testimoni al judici del Suprem, però diu que encara no té data per anar a declarar.

 
ARXIVAT A:
Roger TorrentOriol JunquerasJudici procésEleccions 28A
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut