El president del Parlament durant l'entrevista al programa "FAQS" de TV3
Barcelona

Torrent anuncia un ple específic del Parlament com a reacció a la sentència

El president del Parlament assegura que defensarà els drets dels diputats a debatre al ple allò que creguin

Actualitzat

Roger Torrent planteja la celebració d'un ple específic com a reacció de la sentència del judici del procés, en què hi pugui intervenir el president de la Generalitat. En una entrevista al programa "FAQS" de TV3, el president del Parlament ha assegurat que defensarà els drets dels diputats a debatre al ple allò que creguin d'interès per la ciutadania.

 

Malgrat l'amenaça del Tribunal Constitucional, Torrent manté que no pot permetre que la mesa del Parlament es converteixi en un òrgan censor i considera que a la cambra s'hi ha de poder parlar de tot.

"El govern espanyol ens ha de dir de què podem parlar al Parlament de Catalunya i de què no podem parlar? No podem acceptar aquesta dinàmica. No podem acceptar que la censura entri per la porta del Parlament de Catalunya."

 

Davant la publicació de la sentència, Torrent també ha apostat per la mobilització massiva i s'ha reafermat en el caràcter cívic i pacífic d'aquesta. Afegeix que les accions han d'anar dirigides a aguditzar les contradiccions de l'estat espanyol i no pas les del moviment independentista.

"Qualsevol de les nostres accions ens han de recordar que volem millorar la vida dels catalans i catalanes i no empitjorar-les. Quin sentit té fer actuacions civils que aguditzin les nostres contradiccions?"


En aquest sentit també aposta per augmentar la influència política dels grups sobiranistes a la governabilitat de l'estat i forçar l'executiu espanyol a resoldre democràticament el conflicte.

ARXIVAT A:
Judici procésRoger Torrent
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut