Barcelona

Roger Torrent a Pedro Sánchez: "L'única alternativa que té és apel·lar a la por?"

El president del Parlament acusa el president del govern espanyol de limitar-se a fer "proclames retòriques" i dir que l'alternativa a ell és molt pitjor

RedaccióActualitzat

Quan fa gairebé un any que va assumir la presidència del Parlament de Catalunya, Roger Torrent assegura que aquesta institució no està aturada, sinó que està treballant molt.

Entrevistat per Mònica Terribas al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Torrent ha assegurat que hi ha un consens molt ampli a la societat catalana per fer un referèndum d'autodeterminació i que està disposat a acceptar-ne el resultat.

"Nosaltres som independentistes, com a mínim tan independentistes com tothom, no hi ha ningú més independentista que nosaltres, però abans que això som demòcrates, i, per tant, acceptem, com no podia ser d'una altra manera, el resultat. I aquest és un consens que també hi ha a la societat catalana: votar i acceptar els resultats."

"Per tant, aquest és el consens que demana el president Sánchez. I qui ha de ser valent és ell, per seure a la taula, per parlar-ne, per buscar aquest escenari que ens permeti materialitzar aquesta voluntat majoritària de la societat catalana, és ell. No ens fan por les urnes, les ha de posar i hem de poder votar el que volen els catalans i les catalanes."

 


"Proclames molt cosmètiques, molt retòriques"

Torrent ho ha dit en resposta a l'afirmació que va fer aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va dir que l'independentisme ha de "construir consensos transversals".

El president del Parlament ha dit que Sánchez parla molt, però encara no ha fet cap proposta concreta.

"Sempre hem demanat un diàleg sense tabús, sense límits, que es pugui parlar absolutament de tot. I, evidentment, si a l'altre costat, és a dir, al govern espanyol, hi ha una proposta, que la posin sobre la taula."

"La proposta del president Sánchez, de moment, no hi és. Hi ha hagut proclames molt vàcues, molt cosmètiques, molt retòriques, però, de concreció, no n'hi ha hagut cap ni una. Per això demanem seure en una taula i que cadascú faci la seva proposta."

De fet, Torrent ha acusat Sánchez de fer servir el discurs de la por, afirmant que, si no se li dona suport, acabaran governant el PP, Ciutadans i Vox.

"És evident que hi ha situacions que poden ser molt pitjors que l'actual govern. Però l'única alternativa que té el PSOE, que té el president Sánchez, avui, per posar sobre la taula, és que l'alternativa és molt pitjor? Apel·lar a la por?"


"Jo soc dels independentistes que vol guanyar"

Sobre una hipotètica investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Torrent ha assegurat que es farà si hi ha "condicions objectives" com perquè es pugui fer de manera efectiva.

De tota manera el president del Parlament ha dit que el govern presidit per Quim Torra té molta feina i ha de governar.

Pel que fa al futur del projecte independentista i al debat que hi ha entre els partits, Torrent ha dit que el seu objectiu és "guanyar":

"Jo soc dels independentistes que vol guanyar i, per tant, que farà tot el possible per guanyar. No per sentir-me bé jo, o per fer sentir bé un determinat pinyol, un determinat reducte molt concret de l'independentisme."

ARXIVAT A:
Procés catalàERCRoger Torrent
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut