La instrucció del cas es va acabar fa tres setmanes
La instrucció del cas es va acabar fa tres setmanes (ACN/Laura Fí­guls)

Torrent i els membres independentistes de la seva mesa, a judici per desobediència

Els demanen fins a 20 mesos d'inhabilitació i multes de 30.000 euros

El Tribunal Superior de Justícia envia a judici l'expresident del Parlament Roger Torrent i els altres tres membres independentistes de la seva antiga mesa: Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. Se'ls acusa de desobediència, per haver permès a la cambra debats sobre l'autodeterminació i la monarquia.

El TSJC ja els ho ha comunicat, i ara només cal que s'assenyali la data de la vista.

La Fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a cadascun d'ells, amb l'excepció de Delgado, per a qui reclama una pena menor, un any i quatre mesos d'inhabilitació i 24.000 euros de multa.


La interlocutòria del TSJC recull els indicis aportats per la Fiscalia i Vox contra els quatre encausats. En la primera resolució que es va debatre al Parlament, el 12 de novembre, hi constava un compromís amb l'exercici del dret a l'autodeterminació, mentre que la segona era una proposta de resposta a la sentència del Suprem per l'1-O i reiterava la reprovació del rei.

En aquell moment, Torrent era president del Parlament; Costa n'era el vicepresident primer; Campdepadrós era secretari primer de la mesa, i Delgado era la quarta secretària.

En el seu perfil a Twitter, Torrent s'ha queixat que "com sempre" s'ha assabentat de la notícia a través dels mitjans:

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàMonarquiaTSJC
Anar al contingut