Colau i Torrent, abans de la reunió que han tingut aquest dimarts al Parlament (@xcaralt)
Colau i Torrent, abans de la reunió que han tingut aquest dimarts al Parlament (@xcaralt)
Barcelona

Colau trasllada a Torrent la necessitat que hi hagi un president "efectiu"

En la primera audiència de Torrent des que va assumir la presidència del Parlament, l'alcaldessa de Barcelona li ha transmès la seva preocupació per "la incertesa que planeja" sobre la investidura

Actualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L'alcaldessa li ha transmès la seva "preocupació per la incertesa" al voltant de la investidura de Carles Puigdemont, proposada pel president de la cambra.

En la primera audiència de Torrent des que va assumir la presidència de la cambra la setmana passada, Colau ha remarcat la necessitat que el proper president de la Generalitat pugui exercir el càrrec de manera "efectiva", davant els dubtes sobre si Puigdemont podrà ser investit i, en cas afirmatiu, si exercirà de president des de Bèlgica o bé tornarà a Catalunya, amb el risc de ser detingut.

L'alcaldessa ha compartit també amb Torrent l'"alegria" pel fet que hi hagi hagut "un primer pas positiu cap a una certa normalització institucional" gràcies al nomenament d'un president del Parlament "escollit democràticament fruit del vot dels ciutadans". Tanmateix, ha destacat que falta "una segona part", que és l'elecció d'un president de la Generalitat i la constitució d'un govern, que creu que han d'arribar "com més aviat millor perquè cal acabar amb l'època del 155".

Després de la reunió amb Colau, Torrent es reunirà aquest dimecres amb Puigdemont a Brussel·les.

ARXIVAT A:
Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut