Sant Joan Despí

Torrent: "Em costa d'entendre que el Suprem no faci cas d'una resolució de l'ONU"

El president del Parlament assegura que Llarena té "una oportunitat d'or per rectificar"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dit aquest dimarts que espera que el jutge Pablo Llarena, del Tribunal Suprem, permeti que Jordi Sànchez assisteixi al debat d'investidura convocat per a aquest divendres.

Entrevistat per primera vegada com a president al programa "Els matins" de TV3, Torrent ha afirmat que la resolució de l'ONU que fixa mesures cautelars per protegir els drets de Sànchez és "una oportunitat d'or" per a Llarena:

"Té una oportunitat d'or per rectificar, per no seguir vulnerant els drets polítics del diputat Jordi Sànchez i, a través d'ell, d'una majoria del Parlament i, per tant, de la majoria del poble de Catalunya, i poder fer tot el que cal perquè aquests drets siguin efectius, que és el que tocaria, és el que diu la resolució de Nacions Unides."

"Em costa d'entendre que el Tribunal Suprem no faci cas d'una resolució de les Nacions Unides que és molt clara, que se salti aquesta legalitat internacional, continuï vulnerant drets fonamentals i que el jutge Llarena decideixi seguir amb aquesta regressió dels drets polítics."

Noves eleccions?

Preguntat per què farà si el Suprem no permet l'assistència de Sànchez divendres, si suspendrà la sessió o no, Torrent no ha volgut avançar la seva intenció.

Torrent també s'ha mostrat contrari a la possibilitat d'esgotar el termini disponible per investir president o presidenta de la Generalitat, que s'acaba el 22 de maig, i que es facin noves eleccions.

Però també s'ha oposat a la possibilitat que es formi un govern "a qualsevol preu", a costa que no es respectin els drets polítics dels diputats.

"Diàleg sense condicions"

Pel que fa a les declaracions de Puigdemont en què es mostrava disposat a obrir un diàleg que pogués incloure una renúncia a la independència de Catalunya, Torrent s'hi ha mostrat d'acord.

Aquest diàleg, però, hauria de ser sense condicions, en el qual "es pugui parlar de tot" i que inclogui "el que volen els catalans".

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut