Pla general dels terrenys on s'han de construir la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra. Imatge de l'1 de juliol de…
Pla general dels terrenys on s'han de construir la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra. Imatge de l'1 de juliol del 2021 (Horitzontal).

Torredembarra tindrà una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a principis del 2023

Actualitzat

ACN Torredembarra.-Torredembarra tindrà una nova comissaria de districte dels Mossos d'Esquadra a principis del 2023. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dijous els terrenys on s'aixecarà l'equipament, que tindrà un cost de 3,3 MEUR i permetrà acollir una cinquantena d'agents. S'ubicarà en un solar d'uns 2.000 metres quadrats al carrer dels Bonafilla, a tocar de l'N-340, i donarà servei als diferents municipis del Baix Gaià que ara tenen com a referència les comissaries de Tarragona i el Vendrell. L'edifici es construirà amb criteris de sostenibilitat i substituirà les habituals estructures de formigó per la fusta.

L'equipament és una llarga reivindicació de l'Ajuntament de Torredembarra i, de fet, s'hauria d'haver enllestit el 2022. L'alcalde de la localitat, Eduard Rovira, ha destacat que Elena "és el cinquè conseller involucrat en el projecte" i ha celebrat la col·laboració que històricament hi ha hagut entre els Mossos i la Policia Local de Torredembarra. En aquest sentit, el responsable d'Interior ha posat en valor la feina de proximitat dels cossos policials. "No hi ha seguretat sense proximitat", ha dit. Abans de la visita als terrenys, Elena ha assistit a la Junta de Seguretat de Torredembarra. L'alcalde ha destacat que el nombre de delictes al municipi està per sota la mitjana de poblacions similars.La comissaria de districte de Torredembarra donarà també servei a Altafulla, Creixell, la Nou de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià. Una àrea que Rovira ha considerat que fins ara queda "equidistant" a Tarragona i El Vendrell. Serà la tercera comissaria al Tarragonès, juntament amb la de Tarragona i la que hi ha entre Salou i Vila-seca.L'edifici està dissenyat per l'estudi barceloní Bogom Arquitectura, que ja va fer la comissaria de Vilanova i la Geltrú. L'obra busca generar poca petjada ecològica usant la fusta com a element estructural. Els responsables han valorat que és "un pas més en el nivell tecnològic del país" ja que usa una nova tecnologia que donarà confort tècnic i ambiental a l'espai. Nous parcs de Bombers a llarg terminiElena també ha parlat sobre la política d'Interior pel que fa a nous parcs de Bombers en diferents llocs del país. El conseller ha avançat que d'entrada no posaran el focus en nous edificis. "Prioritzarem els efectius i la renovació de l'equipament" dels professionals, mentre que "a mitjà termini" es plantejaran l'obertura de nous parcs.

Anar al contingut