Imatge de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Torredembarra, el 13 de setembre del 2019. (Horitzontal)
Imatge de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Torredembarra, el 13 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Torredembarra contractarà seguretat privada per pal·liar l'allau de baixes i prejubilacions a la Policia Local

Actualitzat

ACN Torredembarra.-L'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) contractarà seguretat privada per compensar l'allau de baixes i les prejubilacions a la Policia Local, segons s'ha proposat aquest divendres en una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat. Segons informa el consistori, en les darreres setmanes el cos policial ha perdut diversos efectius per la coincidència de jubilacions, agents que han marxat a altres cossos, la impossibilitat de mantenir els interins més enllà de sis mesos i fins a dinou baixes mèdiques, sumades a tres de llarga durada. Davant d'aquesta situació també s'ha proposat que els Mossos d'Esquadra demanin menys col·laboració de la Policia Local en l'exercici de les seves competències i la conclusió dels nous processos selectius per a agents de policia.

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que la proposta de complementar la tasca de la Policia Local i Mossos d'Esquadra amb seguretat privada ha donat bons resultats en altres poblacions. En qualsevol cas, ha subratllat Rovira, la contractació seria complementària i subordinada a l'autoritat policial. Pel que fa a la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra, Eduard Rovira ha avançat que el procés continua endavant i que es preveu poder comptar amb aquest equipament l'any 2021.A la Junta Local de Seguretat hi ha assistit l'alcalde, Eduard Rovira; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris; el subdelegat del Govern, Joan Sabaté; el director territorial d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i comandaments de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil de Torredembarra.

Anar al contingut