Torra, al seu despatx, participant a la conferència de presidents per ordinador
Torra vol continuar participant telemàticament de les reunions de presidents

Torra vol participar virtualment a la primera reunió presencial de presidents per la Covid

El president del Govern encarrega a Aragonès i Budó que preparin la trobada amb un interlocutor de la Moncloa

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, poder participar telemàticament a la reunió de presidents autonòmics del 31 de juliol a la Rioja. 

Aquesta reunió és la primera que s'ha de fer de manera presencial des que va començar la crisi de la Covid-19, però Torra argumenta que la situació de pandèmia a Catalunya desaconsella la mobilitat:

"Les restriccions establertes fan molt difícil el meu desplaçament fora de Barcelona."

 

El president de la Generalitat explica que ha encarregat al vicepresident, Pere Aragonès, i a la consellera Meritxell Budó que preparin el contingut de la trobada amb un interlocutor de la Moncloa "en favor de l'eficiència" i d'una "veritable cooperació institucional" contra la Covid-19.

El País Basc s'hi suma

El Lehendakari en funcions basc, Iñigo Urkullu, tampoc no té previst assistir a la reunió de presidents autonòmics. En el seu cas, perquè assegura que no considera coherent reunir-se per parlar de fons europeus sense que s'hagi celebrat la Comissió Mixta de Concert Econòmic per acordar la capacitat d'endeutament com a conseqüència de la caiguda de la recaptació. 

En la reunió del 31 de juliol, Sánchez té previst informar els líders autonòmics sobre l'acord de la Unió Europea per crear un fons de recuperació. Espanya ha de rebre d'aquest fons 140.000 milions d'euros durant sis anys, del quals més de la meitat seran a fons perdut i la resta, en prèstecs.

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaQuim TorraCoronavirus Pedro Sánchez
Anar al contingut