Pla obert del president de la Generalitat, Quim Torra; i de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, en la inauguració del pont de ferro del …
Pla obert del president de la Generalitat, Quim Torra; i de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, en la inauguració del pont de ferro del barranc de Faneca. Imatge del 10 de novembre del 2018 (Horitzontal).

Torra: "Si arriben sentències que no són d'absolució ens hi encarem amb tota la determinació de l'1-0 i la força del 3-0"

Actualitzat

ACN Móra Ebre.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la ciutadania que quan arribin les sentències condemnatòries dels presos polítics s'encarin "amb tota la determinació de l'1-0 i la força del 3-0" i ha afegit que "junts, plegats i units ens ensortirem". El president del Govern ha fet aquestes declaracions en la inauguració del pont del barranc de Faneca aquest dissabte al vespre a Móra d'Ebre davant d'unes 200 persones. A més, Quim Torra ha defensat que el delicte és que "et peguin quan vas a votar" i no pas fer-ho. Per tot plegat, ha requerit als assistents "força i coratge" i que se sumin a la marxa pels drets civils, socials i nacionals.

"Tingueu esperança, som al costat correcte de la història, al costat d'un riu antic que ens està dient que avancem", ha afirmat el president del Govern durant la intervenció en la inauguració del pont del barranc de Faneca aquest dissabte al vespre a Mora d'Ebre. De fet, el cap de l'executiu ha demanat que "siguem dignes del moment present, històric que estem vivint i si arriben unes sentències que no són d'absolució ens hi encarem amb tota la determinació de l'1-O i tota la força del 3-O. Junts, plegats i units ens ensortirem", ha asseverat en referència a la situació judicial dels polítics independentistes empresonats.Per això, ha tornat a demanar sumar-se a la marxa pels drets civils, socials i nacionals durant aquesta "etapa de prejudici i judici indecent, d'aquesta farsa que els poders de l'Estat han construït contra la idea de ser lliures", ha subratllat. I és que pel president Torra el dia del referèndum "no vam fer res malfet" i ha agraït la tasca dels alcaldes que van contribuir a fer-lo possible. "Votar no és cap delicte, el delicte és que et peguin quan vas a votar i és el que hem de denunciar", ha sentenciat.A més, ha afegit que "tinguem passió amb el que estem fent en el dia a dia" i ha esperonat als ciutadans a tenir "força i coratge" per seguir avançant cap a la república. En la seva segona visita al territori ebrenc d'ençà que és president, Torra ha confessat que sent que és "al cor del país" cada vegada que va a les Terres de l'Ebre o als Pirineus i, per això, ha dit: "no permeteu que mai ningú us digui que sou la perifèria de res perquè sou el centre de tot". Segons ha recordat l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, el pont és una petita rèplica d'un d'antic dinamitat pels republicans per evitar l'avanç de les tropes franquistes l'abril del 1938. "A causa de la nostra orografia hem estat ancestralment més constructors de ponts que de murs, potser per aquest motiu sempre trobareu un poble generós que constantment ha optat per la cohesió, per l'entesa i per fer del diàleg la millor eina", ha conclòs el batlle. La infraestructura forma part del projecte d'agençament de la façana fluvial de la capital de la Ribera d'Ebre i ha suposat una inversió d'uns 99.000 euros. La passarel·la és una estructura metàl·lica amb entarimat de fusta, amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, situada entre el punt final del passeig del Pont i el punt final de l'illa de Sauri.

Anar al contingut