El president de la Generalitat, Quim Torra, ha intervingut en la Jornada Econòmica al Pirineu (Efe/Jordi Bedmar)

Torra retreu a Sánchez la negativa a parlar dels presos: "No veiem voluntat de diàleg"

El president de la Generalitat remarca que "els electors catalans estan demanant una solució política"

Juli RodésActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, lamenta la nul·la "voluntat de diàleg" dels socialistes després d'haver demanat una reunió d'urgència a Pedro Sánchez.

Des de la Seu d'Urgell, on ha participat en la 30 Trobada Empresarial al Pirineu, Torra ha explicat que no ha rebut cap resposta formal a la seva carta al president del govern espanyol, enviada dimecres, però ha reconegut que la vicepresidenta, Carmen Calvo, ja va deixar clar que, ara per ara, Sánchez no el rebrà a La Moncloa.

"Estem esperant que el govern espanyol ens contesti, però ahir la vicepresidenta del govern ja va dir que no es volien reunir amb nosaltres. Tampoc no es va voler reunir amb Esquerra Republicana al Congrés, tampoc el senyor Collboni es vol reunir amb el senyor Maragall."

"No veiem que des del Partit Socialista hi hagi cap mena de voluntat de diàleg ni d'asseure's a la taula amb els independentistes."

 

Torra ha lamentat la manca de voluntat de diàleg de Pedro Sánchez (Efe/Jordi Bedmar)

 

En la ronda de preguntes posteriors a la seva intervenció, centrada en l'àmbit econòmic, Torra ha defensat que la majoria dels ciutadans de Catalunya volen una solució política.

"Any rere any, votació rere votació, els electors catalans, com diuen les enquestes, estan demanant una solució política al conflicte polític. No demanen un pacte de finançament, que és un deure que té l'Estat des del 2013."


La resposta oficial de La Moncloa sembla, d'altra banda, segons ha avançat Torra, que "arribarà la setmana que ve".

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut