Barcelona

Torra replica a Aragonès: "Els presidents dels governs es reuneixen, Sánchez m'ha de trucar"

El vicepresident havia dit que no és "necessari" que el president participi en una encara hipotètica taula de governs

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat aquest dimecres que si hi ha diàleg entre els governs espanyol i català, cal que els dos presidents l'encapçalin.

En la sessió de control al Parlament, Torra ha dit que el diàleg ha de ser "seriós i amb contingut", i ha afegit que cal que Pedro Sánchez li truqui:

"Volem un diàleg seriós i amb contingut, i això, perdoni, passa per un diàleg de govern a govern en què els presidents dels governs es reuneixen, i per això el senyor Sánchez m'ha de trucar, hi insisteixo, i prenem totes les decisions, però el que necessitem també en aquest diàleg són mesures de garantia."

"L'"apoyaré" ja l'hem viscut, per tant, quines garanties tenim que això realment funcionarà? Quins són els interlocutors, podrem parlar en aquesta cambra del dret a l'autodeterminació, i no haver de fer els dríblings que vam haver de fer ahir per poder parlar del dret a l'autodeterminació?"

"Fotos amb ponsèties"

Torra ha dit que per fer-ho cal que Catalunya i Espanya es reconeguin com a subjectes polítics per trobar una solució política al conflicte. En aquest sentit, ha dit que no vol "més fotos amb ponsèties".

El vicepresident Pere Aragonès i el president Quim Torra aquest dimecres al Parlament (ACN)


Dient que vol encapçalar les negociacions, el president de la Generalitat ha replicat indirectament l'afirmació que havia fet poques hores abans el seu vicepresident, Pere Aragonès, d'ERC.

"No necessari", segons Aragonès

En una entrevista radiofònica, Aragonès ha afirmat que no és "necessari" que Torra participi directament en una encara hipotètica taula de governs.

Tot plegat forma part de les considerables diferències de criteri entre els dos socis del govern català, ERC i JxCat.

També la portaveu del govern, Meritxell Budó, de JxCat i la cap de llista d'aquest partit al Congrés, Laura Borràs, han reclamat que Torra encapçali les negociacions.

Borràs ha anat més lluny, i ha insistit que, si hi ha negociació entre governs, cal que es reconegui Carles Puigdemont i Oriol Junqueras com a interlocutors.

ARXIVAT A:
Quim TorraPere AragonèsEleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut