Torra reclama al govern espanyol una baixa laboral per cuidar fills en quarantena

El president de la Generalitat creu que cal una baixa per incapacitat laboral temporal a les persones treballadores amb fills menors i critica que el PSC hi voti en contra

RedaccióActualitzat

La Generalitat considera urgent una mesura per conciliar la feina amb la cura dels fills que estan fent quarantena per la Covid. El president Quim Torra ha interpel·lat directament el govern espanyol, que és qui té les competències en aquest tema, que aprovi una baixa per incapacitat laboral temporal per aquests casos.

Aquest divendres, després del debat de política general, el Parlament ha aprovat una proposta de resolució per resoldre la cobertura de les baixes de treballadors per la quarantena dels fills. La proposta s'ha aprovat amb els vots dels partits independentistes i dels comuns. Torra ha criticat que el PSC hi voti en contra i ha demanat als comuns que pressionin el govern de Madrid, del qual formen part, perquè s'aprovin aquestes baixes.

"Si la solució no arriba de Madrid, ha d'arribar des de Catalunya."

Mentre no s'aprova aquesta baixa, que, segons Torra, es podria fer via decret llei, el govern ha decidit convocar una trobada amb els agents socials. La reunió serà dimarts, després del Consell Executiu, i l'objectiu és trobar solucions per a les persones que treballen i que es troben que els seus fills menors que van a escola han d'estar en quarantena.

Torra, que ha avançat que no deixarà de "pressionar" al govern espanyol perquè abordi la qüestió. Assegura que, malgrat ser només una seixantena de grups els afectats amb nens a casa, "ja són molts pares catalanes els que es veuen en aquesta disjuntiva". 

"Hem de donar a les famílies tranquil·litat per fer les quarantenes, és on ens juguem el risc de rebrot i la taxa de transmissió del virus. Hem de trobar una solució com sigui"

ARXIVAT A:
Coronavirus Drets laborals
Anar al contingut