Torra intenta sense èxit una reunió amb Sánchez durant la visita a Barcelona

El president de la Generalitat ha reclamat per carta "diàleg sense condicions" al president del govern espanyol en funcions

RedaccióActualitzat

Menys de dues hores ha trigat Quim Torra a respondre l'última carta de Pedro Sánchez, que ha arribat aquest matí al govern, en què acusava el president de la Generalitat de no complir amb les obligacions d'un governant.

Com Sánchez, Torra articula la carta en tres punts, indicant al president del govern espanyol en funcions quines creu que són les obligacions d'un governant, i l'acusa d'incomplir-les. Així, per exemple, assegura que "a Catalunya s'han vulnerat [...] de manera sistemàtica per raons ideològiques" els "drets humans i civils".

La segona obligació d'un governant que Torra recorda a Sánchez és "propiciar el diàleg entre aquells que pensen diferent":

"També és una responsabilitat prioritària d'un president de govern propiciar el diàleg entre aquells que pensen diferent. L'absència de diàleg, la imposició del silenci o la repressió de la lliure expressió afavoreixen la fractura social i el deteriorament de la convivència."


En el tercer punt de la carta, Torra afirma: "Un representant públic de conviccions democràtiques ha d'afavorir l'expressió democràtica dels ciutadans i [la] recerca de sortides democràtiques i pacífiques als conflictes polítics." I afegeix: "No donar sortides democràtiques als conflictes és un símptoma d'involució en un estat modern en el si de la Unió Europea."

Torra, a més, es posa a disposició de Sánchez per tenir una reunió amb ell, "aprofitant", diu, "que hem sabut a través dels mitjans de comunicació de la seva visita a Catalunya.

I tanca la carta avançant que "tornarem a posar-nos en contacte amb vostè telefònicament per tornar-li a oferir un diàleg sense condicions, com no podria ser d'altra manera".

 

El president Torra respon el president espanyol per carta by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut