El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres a Washington (ACN)
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres a Washington (ACN)
Washington

Torra proposarà a Sánchez un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, proposarà al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la celebració d'un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat. Torra ho ha dit a Washington, on es troba de viatge oficial i on ja ha reivindicat l'1-O i el dret a l'autodeterminació en la inauguració del festival de cultura popular Smithsonian FolkLive, on Catalunya és la cultura convidada.

A l'oficina d'Acció de la Generalitat a Washington, preguntat sobre la possibilitat d'un referèndum pactat, Torra ha respost:

"Sempre ha estat sobre la taula. Partim del referèndum d'autodeterminació i la declaració d'independència, i ens plantegem avançar en el camí cap a la República catalana, però davant la possibilitat de trobar la solució per la qual hem apostat sempre i per fer les coses com a Escòcia o Quebec, per nosaltres és evident que seria una solució molt acceptable."

Torra i Sánchez es reuniran a La Moncloa el 9 de juliol. I el president de la Generalitat ha avançat que "la primera proposta concreta" que posarà sobre la taula serà un referèndum pactat. Tot i això ha matisat que, si la resposta de l'Estat i la seva actitud no obre aquesta possibilitat, el seu govern "seguirà el seu camí cap a la República".

Torra afronta la reunió amb el cap del govern espanyol amb la voluntat d'abordar la possibilitat del referèndum pactat com una de les opcions per resoldre el conflicte català.

"L'Estat ha de pensar que, com a Escòcia, amb un referèndum pactat, pot passar de tot. Poden guanyar els independentistes o no. És el debat que necessitem tenir i és això amb el que anirem a la reunió amb Sánchez."

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut