Torra parla amb Sánchez per conèixer el detall de l'oferiment sobre l'estat d'alarma

El president de la Generalitat no descarta tampoc demanar l'ajuda de l'exèrcit perquè "quan les coses són per ajudar, a mi no em costa res"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, revela que ha parlat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per saber els detalls de l'oferiment de decretar l'estat d'alarma a Catalunya.

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Torra ha explicat que després d'enviar-se uns missatges, va mantenir una conversa telefònica amb Sánchez per saber els detalls d'una hipotètica declaració d'estat d'alarma a Catalunya, una opció que el president espanyol va oferir a les comunitats autònomes, i també per parlar del subsidi de conciliació familiar:

"Conèixer els detalls, la lletra petita, de l'oferta del president Sánchez de l'estat d'alarma. I del subsidi per als pares i mares si els nens s'han de quedar a casa, per donar una tranquil·litat als pares que ara no tenim."

 

Sobre la possibilitat de sol·licitar l'estat d'alarma per a Catalunya, el president assegura que no descarta cap escenari:

"Hi ha un moment en què sí que ens ho hauríem de plantejar. Si és per tot el país sí que ho requeriria. Podríem arribar a necessitar-ho- No descarto res. No descarto demanar l'exèrcit. Quan les coses són per ajudar, a mi no em costa res. La prioritat és la salut."

 

També ha explicat que tornaran a parlar aquesta setmana i que participarà en la conferència de presidents autonòmics prevista per aquest divendres.

 

Data de les eleccions

Pel que fa a la data de les eleccions, el president de la Generalitat diu que ja ha decidit la data però que, ara, la prioritat és "aplanar la corba":

"Tenim unes xifres molt altes. Hem d'aplanar la corba. No ens podem distreure amb les especulacions electorals."

 

Judici al Suprem

En relació amb el judici al Suprem el proper 17 de setembre, Quim Torra, assumeix la seva inhabilitació.

"No espero cap altra decisió que no sigui la inhabilitació. No espero res de la justícia espanyola."

 

Torra ha recordat que ja ha desobeït dues vegades i ha afegit que no creu que sigui l'última que ho faci. En aquest sentit, i davant d'una hipotètica inhabilitació com a president, ha demanat als partits independentistes que no investeixin cap altre candidat.

"Si inhabiliten el president de la Generalitat, espero que cap partit independentista presenti cap candidat al Parlament. No ho podria entendre."

 

Així, Torra ha reclamat que es "preservi" la "dignitat" de la Presidència.

 

Inici curs escolar

El president de la Generalitat ha assegurat que "no hi ha cap possibilitat que el curs escolar no comenci el dia 14" i que el govern prendrà "totes les mesures" contra les famílies que no portin els infants a les escoles:

"Què passa si no porten nens a l'escola? "Es diu absentisme escolar i es prendran les mesures."

Sobre si haurem de tancar i obrir escoles durant tot el curs, Torra és conscient que hi haurà contagis i que intentaran "tancar aules i no escoles", i així mateix "haurem de conviure amb aquest punt de risc":

"No comencem de zero. Hi ha hagut colònies i casals. Totes les classes que es puguin fer a l'aire lliure, que es facin a l'aire lliure. Tinc plena confiança en els mestres, i que sabrem trobar la manera. Són massa mesos sense anar a l'escola. És una eina d'integració."

ARXIVAT A:
Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut