Torra: "No podem condemnar el que no existeix, perquè nosaltres no som violents"

Junts per Catalunya ha fet un acte a les portes de Lledoners per anunciar que les llistes del 10 de novembre les tornaran a encapçalar els presos

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat surt al pas de les veus del govern espanyol que li demanen que condemni una "potencial violència". Torra respon que no pot condemnar una violència que no existeix i assegura que, en el conflicte amb Catalunya, l'únic que ha fracassat és Pedro Sánchez.

Junts per Catalunya ha fet avui un acte a les portes de la presó de Lledoners per anunciar que les llistes del 10 de novembre les tornaran a encapçalar els presos. Davant la presó, Torra ha afirmat que l'independentisme sempre ha estat pacífic:

"Nosaltres hem rebutjat sempre la violència quan s'ha produït. L'independentisme sempre ha estat pacífic. Xoca contra la violència de manera natural. Estan intentant construir un relat fals a qualsevol preu. No podem condemnar el que no existeix. Perquè nosaltres no som violents."

Torra feia referència a la detenció i empresonament d'independentistes aquesta setmana en l'operació Judes.

El president de la Generalitat ha respost demanat a l'Estat que condemni la violència de l'1-O:

"Aquella violència del Primer d'Octubre, l'ha condemnat l'Estat? Aquesta és la violència, l'única violència. La que ha de condemnar l'Estat. Avui i els dies que vindran, que l'Estat i els partits que van donar suport al 155 condemnin la violència de l'Estat del Primer d'Octubre."

El president Torra també ha respost a les paraules de Pedro Sánchez, que va afirmar que l'independentisme havia fracassat. Segons Torra, el fracàs, per la manca de diàleg, són les eleccions del 10N.

"Aquí l'únic que ha fracassat és el president Sánchez. Per la seva inestabilitat, per la seva manca de voler arribar al diàleg i a compromisos ha abocat Espanya a arribar a unes noves eleccions."

Torra ha dit que no es pot governar contra Catalunya, i ha demanat que se l'escolti i es respecti.


Una candidatura amb els presos

De cara a les eleccions del 10 de novembre, els presos de Junts per Catalunya encapçalaran les candidatures a les eleccions generals del 10 de novembre, malgrat la imminència de la sentència del procés. El 28 d'abril hi havia a les llistes del Congrés Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. També hi havia a les llistes del Senat el conseller exiliat Lluís Puig.

De cara al 10N Sànchez, Rull, Turull i Forn aniran a les llistes, que, segons el partit, seran continuistes respecte al 28A, tot i que encara s'han d'acabar de decidir.

 

 

Torra diu que Junts per Catalunya es presenta com el vot útil de l'independentisme i que la formació tornarà a defensar els interessos de Catalunya i que si cal, tornaran a dir que no a Pedro Sánchez.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàOperació Judes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut