El president de la Generalitat, Quim Torra (EFE)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a Sánchez pels nou detinguts d'aquest dilluns (EFE)

Torra: "No eixamplarem cap base demanant permís"

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra assegura que no és el moment de pensar en les eleccions que puguin venir i fa una crida a "no abaratir el somni".  L'endemà que el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, demanés evitar el fum i els simbolismes, Torra afirma que és un moment de generositat i no de pensar en eleccions, i fa una crida a avançar cap a la república sense pors ni excuses.

"Vull fer una crida, ara que coneixerem de manera més clara que mai les limitacions democràtiques del Regne d'Espanya; una crida als partits que volen un futur lliure per Catalunya; una crida a no abaratir el somni, a mirar l'horitzó per prendre les decisions del present. Ara no és moment de pensar en les eleccions que puguin venir."


En una carta publicada a Vilaweb, Torra entén que la sentència de l'1-O pot marcar un canvi de cicle, una nova etapa:

"Una nova etapa on tornem a prendre la iniciativa, on la repressió no ens porti a quedar acorralats i a la defensiva políticament. Una nova etapa on tornem a la dinàmica de la confiança que ens ha portat als millors moments d'aquest procés emancipador. Una nova etapa on la generositat i el sentit de país tornin a passar al davant de l'interès dels partits."

 

El president assegura que, malgrat no haver reculat en moments difícils, tampoc s'ha avançat com caldria.

La carta recull altre missatge clar:

"La sentència ha de portar-nos a la recuperació de la dinàmica guanyadora, la que fa propostes de futur, la que debat com volem que sigui l'estat que estem construint. No eixamplarem cap base demanant permís i esperant que se'ns doni."

"Només la defensa de la democràcia i de la voluntat popular ens pot portar al creixement d''una base de consens encara més àmplia."


Pel que fa a les mobilitzacions previstes un cop es conegui la sentència del procés, demana que es facin amb civisme, de manera pacífica i determinada, i avisa que no s'ha de caure en provocacions.

"No podem caure en cap cas en les provocacions que puguin arribar. Ja s'ha vist que els adversaris de la llibertat de Catalunya ens voldrien violents i agressius. I nosaltres sabem que l'única manera de guanyar aquest combat és en peu de pau i amb la fermesa de les conviccions democràtiques."

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàJudici procés
Anar al contingut