Torra demana que Sánchez es desmarqui de la posició que va adoptar Rajoy sobre Catalunya (ACN)
Torra demana que Sánchez es desmarqui de la posició que va adoptar Rajoy sobre Catalunya (ACN)
Barcelona

Torra insta Sánchez a "prendre els riscos necessaris"

El president de la Generalitat avisa, en una entrevista a LaSexta, que ara s'obre el camí per a la Constitució catalana

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, insisteix en la necessitat de dialogar per trobar una sortida al conflicte sobre Catalunya, però avisa que, si l'Estat no negocia, l'executiu català tirarà endavant el mandat de l'1 d'octubre. Diu que se sent esperançat pel nou cicle polític iniciat per Pedro Sánchez, tot i la situació excepcional que es viu. En una entrevista a La Sexta, Torra insta el seu homòleg espanyol a assumir riscos i a desmarcar-se de Mariano Rajoy.

"Jo crec que hi ha un fil per estirar. Perquè jo no puc resignar-me a creure que el senyor Pedro Sánchez és igual que el senyor Mariano Rajoy. I, per tant, ha de ser capaç, com també nosaltres hem de ser capaços, de prendre els riscos necessaris d'aplicar la màxima intel·ligència política davant del moment que ve."

En aquest sentit, Torra explica que manté el contacte amb Sánchez i que la pròxima trobada entre tots dos podria ser a començaments d'octubre. El cap del govern subratlla que és el moment del diàleg.

"Hem alçat la bandera del pacte. Hem ofert a l'estat espanyol asseure's amb nosaltres. Ho ha fet Puigdemont des de l'exili, ho ha fet Junqueras des de la presó... ens donem una oportunitat? O a l'Espanya de Mariano Rajoy la succeeix la de Pedro Sánchez que aplica les mateixes decisions?"

El president de la Generalitat assegura que s'ha acabat la fase de restitució de les institucions, després de l'aplicació del 155, i apunta que ara s'obre el camí per a la Constitució catalana.

Sobre la proposta de la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, de comparèixer en seu parlamentària, diu que està "encantat que m'hagi convidat", però puntualitza: "Com diu un amic meu, quan et conviden a sopar normalment preguntes si hi vas com a convidat o com el primer plat. Hi ha hagut alguns sopars en els quals algú ha servit com a primer plat, com va passar amb el lehendakari", en al·lusió a la compareixença de Juan José Ibarretxe, que va anar a la cambra baixa per explicar el seu pla per a l'autonomia del País Basc.

I conclou: "No volem passar per aquí. Jo no crec que hagi d'anar al Congrés perquè es voti res. La senyora Pastor un dia diu que m'hi convida, després gent del seu partit diu que no hi vaig, després el PSOE que sí, però no... ha estat interessant veure aquesta bombolla."

ARXIVAT A:
11SQuim TorraProcés catalàGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut