LLeida

Torra insisteix a Sánchez que el seu suport passa per "la llibertat dels presos polítics"

Torra ha demanat a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "no es criminalitzin colors, expressions o llaços grocs"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a l'Aplec del Caragol, diu que la seva "posició és escoltar el projecte que té Pedro Sánchez per a Catalunya" abans de prendre una decisió sobre la moció de censura.

Torra diu que aquesta decisió passa per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels polítics que són a l'estranger i perquè no es criminalitzi el dret a l'autodeterminació.

"Per a nosaltres la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats, i la no criminalització del dret a l'autodeterminació són els punts essencials que sostenten aquest govern".

Des de Junts per Catalunya, Eduard Pujol ha explicitat les condicions que posa al PSOE per donar suport a la moció de censura.

 

 

El portaveu al Parlament accepta que als socialistes no els calgui demanar perdó per donar suport a l'article 155, però sí que han de fer autocrítica sobre el seu abast i reconèixer l'existència de presos polítics.

" Si volen que no diguin perdó, si perdó és una paraula que costa que no la diguin, però que diguin "ostres, ens vam equivocar a l'hora de mesurar quin era l'abast real del 155, ens vam equivocar duran tots aquests mesos alimentant el 155". Això seria un molt bon començament. Després,  admetre que hi ha presos polítics"

 

Pujol ha demanat al PSOE que ajudi a sortir els polítics de les presons i que estigui a favor que els consellers designats per Quim Torra i que són a la presó puguin prendre possessió del càrrec.

No criminalitzar els colors

Torra, en la primera visita oficial a Lleida, ha demanat públicament a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "no es criminalitzin colors, expressions o llaços grocs" i "lluitar junts per la llibertat d'expressió."

"Tinc plena confiança que la polèmica dels llaços grocs als espais públics a Lleida no sigui polèmica, volem que Lleida sigui capdavantera en la defensa dels drets civils i polítics de Catalunya i de la llibertat d'expressió. Estan en joc al nostre país molts de conceptes fonamentals i Lleida ha d'estar al capdavant de tot el que això significa".

 

 

Ros ha defensat aquesta setmana, en reposta a la carta d'Enric Millo demanant la "neutralitat" a l'espai públic, que es retirin els símbols de l'espai públic que, segons ell, no siguin compartits pel conjunt de la ciutadania.

ARXIVAT A:
Quim TorraMoció de censura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut