Sánchez i Torra, als jardins de la Moncloa durant la seva reunió el mes de juliol (ACN)
Sánchez i Torra, als jardins de la Moncloa durant la seva reunió el mes de juliol (ACN)

Torra i Sánchez es reuniran probablement aquest dijous

A la trobada entre els dos presidents, hi participaran també diversos consellers i ministres

Actualitzat

Quan falten dos dies per al Consell de Ministres que es farà a Barcelona, cada cop sembla més clar que el president de la Generalitat i el president del govern espanyol es reuniran, molt probablement dijous a la tarda. El format encara s'està negociant, però tot apunta que Quim Torra i Pedro Sánchez estaran acompanyats per consellers i ministres.

Les negociacions permanents entre la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, avancen cap a una trobada bilateral entre els dos presidents, tres consellers i tres ministres.

Per la part catalana, a banda de Torra, hi participarien Aragonès, Artadi i un altre conseller republicà, per mantenir l'equilibri de forces entre JxCat i ERC. La Moncloa, que inicialment es negava a una trobada que anés més enllà dels dos presidents, ara no ho descarta.

Amb tota probabilitat, la reunió es faria la vigília del Consell de Ministres a la Llotja de Mar, un edifici que estarà blindat per un cordó d'antiavalots dels Mossos i de la Policia Nacional, en el marc d'un dispositiu format per 1.100 policies i guàrdies civils.

Satisfacció de Podem per la trobada

La reunió entre Sánchez i Torra ja ha provocat reaccions. La primera, la del líder de Podem, Pablo Iglesias.

"Crec que és normalitat institucional que, si el Consell de Ministres es reuneix a Barcelona, pugui fer una reunió de treball, en aquest cas entre el president del govern i el president de la Generalitat i que els puguin acompanyar ministres i consellers del govern. Crec que això contribueix a normalitzar."

El PP, per la seva part, insisteix a Sánchez que aprofiti la visita a Barcelona per tornar a activar l'article 155. El president del govern espanyol ha respost des del Senat a la petició de Casado de suspendre l'autonomia catalana:

"Vostès apel·len tant que s'ha de perpetuar l'article 155 i, per tant, posar en qüestió tot l'estat autonòmic al nostre país... De debò, sap què està fent el seu partit? El que estan fent és, simplement, demostrar que no tenen cap projecte per a Catalunya ni cap projecte per a Espanya."

Però, a la cambra alta, Sánchez també ha demanat responsabilitat als independentistes quan responia així a ERC.

"La qüestió és que haurem de fer una oferta política, no només nosaltres a Catalunya, sinó també vostès a Catalunya. Catalunya ha de parlar amb Catalunya. Reconeguin l'altra part de Catalunya, que vostès neguen sistemàticament."

A part de la pujada del salari mínim a 900 euros, el govern espanyol també ha anunciat que el consell de ministres de divendres a Barcelona aprovarà l'increment del sou dels funcionaris un 2,25 % l'any que ve.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut