El besamans del rei pel Mobile, sense Torra ni Colau

Per segon any consecutiu, el rei Felip VI no ha estat rebut ni pel president del Parlament ni per l'alcaldessa de Barcelona
El besamans del rei pel Mobile, sense Torra ni Colau

El besamans del rei pel Mobile, sense Torra ni Colau

Per segon any consecutiu, el rei Felip VI no ha estat rebut ni pel president del Parlament ni per l'alcaldessa de Barcelona
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobile World Congress

El sopar institucional dona el tret de sortida al Mobile World Congress, que comença aquest dilluns a Barcelona. Un cop més, el rei d'Espanya, Felip VI, ha presidit la vetllada. El president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona no han participat en la recepció, el que es coneix com besamans del monarca.

Quim Torra i Ada Colau han arribat cap a les set de la tarda al MNAC, on es fa el sopar aquest any. És el primer cop que Torra participa en aquest acte com a president. L'any passat es va fer encara amb la Generalitat sota l'aplicació de l'article 155.

 

 

Un dels primers a arribar ha estat el president de la Generalitat Quim Torra. Torra ha arribat acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. El president de la Generalitat ha saludat a Teresa Cunillera, la delegada del govern espanyol a Catalunya, i a l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Núria Marín ha estat una de les personalitats que han rebut al monarca quan ha arribat a la recepció que es feia al MNAC, mentre que el president Torra ha marxat abans que el monarca entrés al recinte del MNAC.

També han participat del besamans a Felip VI, el president del Mobile, John Hoffman, i Miquel Roca, un dels "pares" de la constitució.

 

 

El còctel i el sopar

El president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han saludat Felip VI en el còctel que ha precedit el sopar d'inauguració del Mobile World Congress. 

Al final de l'aperitiu, primer Colau i després Torra s'han aproximat al cap de l'Estat per a donar-li la mà, sense la presència dels mitjans gràfics.

Ni el president de la Generalitat, ni l'alcaldessa han conversat amb el rei Felip i s'han limitat a saludar-lo abans de passar al saló Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya, on té lloc el sopar, al qual assisteixen uns 200 convidats.

Entre els comensals, hi ha la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, i el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, entre d'altres. 

Una vegada al saló Oval, Torra s'ha assegut entre Meritxell Batet, ministra de política territorial, i Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació. El rei estava al costat de Nadia Calviño, ministra d'Economia i Empresa.

 

 

 

Abans de començar el sopar s'han fet els diferents parlaments per part de les institucions presents a l'acte.

En l'edició anterior, la màxima representació de Catalunya va ser el president del Parlament, Roger Torrent, que també es va negar a rebre el monarca.

A l'entorn del MNAC, fortament protegit pels Mossos d'Esquadra, els CDR han organitzat actes de protesta. Al matí s'han plantat a la porta del museu i a la tarda més d'un miler de persones s'han concentrat a les escales.

ARXIVAT A:
Procés català Mobile World Congress Monarquia