Quim Torra qualifica d'"absolutament intolerables" les acusacions que li ha fet Pablo Casado (ACN)
Quim Torra qualifica d'"absolutament intolerables" les acusacions que li ha fet Pablo Casado (ACN)
Barcelona

Torra està disposat a tenir "una reunió de govern a govern i a parlar de tot"

El president de la Generalitat considera "gravíssim" i "absolutament intolerable" que Casado l'acusi de voler una guerra civil

RedaccióActualitzat

A la sessió de control al Parlament, Quim Torra s'ha referit a la trobada amb Pedro Sánchez aquest dijous a Barcelona, una reunió que es farà el dia abans que el govern espanyol convoqui el Consell de Ministres a la capital catalana. El president de la Generalitat ha assegurat que està disposat a tenir "una reunió de govern a govern i parlar de tot."

En la seva intervenció a la cambra catalana, Torra ha demanat al govern del PSOE i al seu president un "diàleg efectiu, sincer i valent". També ha assegurat que aquest divendres la Generalitat vetllarà per la seguretat de la ciutadania i perquè puguin exercir els seus drets fonamentals, i està convençut que tothom actuarà amb "civisme i serenitat".

 

Alejandro Fernández durant la seva intervenció al Parlament (ACN)

 

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha exigit al representant del Partit Popular, Alejandro Fernández, que no es jugui amb la seguretat del país creant relats falsos de violència. Ha qualificat de "gravíssimes" i "intolerables" les acusacions de Pablo Casado d'aquest matí al Congrés, on ha afirmat que Torra "vol un vessament de sang" i "una guerra civil". Ha exigit a Fernández que es desmarqui d'aquestes paraules de Casado:

Quim Torra: "Em sembla absolutament intolerable i jo li demano que ara, aquí, avui, vostè rebutgi aquestes expressions."

Alejandro Fernández: "Apel·lo al que li quedi de dignitat i de decència, senyor Torra, i que deixi el govern, que entri aire fresc en la presidència de la Generalitat de Catalunya, que la dirigeixi algú que garanteixi la seguretat i la llibertat de les persones."

Quim Torra: "Cada dia aquest govern garanteix les llibertats i els drets fonamentals d'aquest país. Estic convençut que el poble de Catalunya actuarà amb fermesa i amb civisme."

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha acusat Torra de blanquejar les accions dels CDR. El president de la Generalitat li ha demanat que deixi de mentir i ha assegurat que Catalunya no es mourà del carril de la democràcia, la justícia i la pau.

Finalment, Arrimadas ha anunciat una querella contra el president Torra per no haver desconvocat els actes de protesta de divendres perquè considera que poden acabar en violència.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro SánchezPablo Casado
Anar al contingut