Imatge 'un telèfon mòbil gravant la intervenció del president de la Generalitat aquest 13 de setembre de 2019 a Arenys de Munt. (Horitzontal)
Imatge 'un telèfon mòbil gravant la intervenció del president de la Generalitat aquest 13 de setembre de 2019 a Arenys de Munt. (Horitzontal)

Torra: "Els polítics no ens podem permetre prostituir les paraules. S'ha de dit clar que l'objectiu és la independència"

ACN Arenys de Munt.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest divendres al vespre a Arenys de Munt que els polítics no es poden permetre "prostituir les paraules" i que les formacions que defensen la independència ho han de deixar clar "sense jugar" amb la semàntica. "Els milers de persones que es van manifestar per la Diada tenien un objectiu molt clar, la independència, i això és el que hem de fer", ha afegit durant la seva intervenció a l'acte de commemoració del 10è aniversari de la consulta independentista d'Arenys de Munt. Una consulta, ha assenyalat, que ha de ser l'"exemple a seguir" un cop es conegui la sentència del TS perquè en el seu moment va servir perquè els catalans "perdessin la por" i s'adonessin del poder que tenen si van tots a una.

Quim Torra, que fa 10 anys va viure en directe a Arenys de Munt la consulta independentista com un ciutadà més, ha estat un dels principals protagonistes de la commemoració del 10è aniversari de la seva celebració que ha comptat amb una nodrida representació de l'independentisme.Davant una plaça de l'Església entregada i plena de gom a gom, el president de la Generalitat ha insistit en més d'una ocasió que la consulta d'Arenys va ser l'"inici d'una onada que encara dura" i que ha de ser l'exemple a seguir per avançar.Sobre la primera consulta independentista que es va celebrar a Catalunya, Torra ha destacat que va demostrar que "no hi ha cap projecte polític defensat democràticament amb un suport social majoritari que no pugui tirar endavant". És aquí quan el cap de l'executiu català ha fet una crida a la classe política per "posar la independència al centre de l'acció" i a "tirar endavant els compromisos presos". "Els polítics no hem estat a l'altura, però tots plegats ens hem de donar confiança i coratge", ha apuntat.Torra també ha reclamat que com es va fer a Arenys, "es perdi la por" un cop es conegui la sentència del TS per respondre "amb seny, que no vol dir rendir-se o acomodar-se" . "Fins ara hem actuat a la defensiva, però això s'ha acabat", ha reblat. Per últim, Torra ha destacat que cal tenir present el decàleg que va presentar a la Universitat Catalana d'Estiu de confrontació democràtica i diàleg per assolir l'objectiu de la independència. "Ho tornarem a fer", ha apuntat recordant el lema de a manifestació de la Diada.

Anar al contingut