Torra: "El judici és un acte de venjança contra un poble que va decidir decidir"
Quim Torra a Blanquerna

Torra: "El judici és un acte de venjança contra un poble que va decidir decidir"

Després de la primera sessió del judici del procés, el president de la Generalitat ha exigit l'arxivament de la causa i l'alliberament dels presos

Quim BalaguerActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat el judici contra els líders independentistes d'"atac a la democràcia, als drets humans i una vergonya indigna a l'Europa del segle XXI".

Torra ha comparegut aquest dimarts al vespre al Centre Cultural Blanquerna, seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, just després de marxar del Tribunal Suprem, on ha assistit a la primera sessió del judici del procés.

En una declaració llegida en català, castellà i anglès, Torra ha qualificat així el judici:

"És una venjança contra un poble que va decidir decidir, contra un poble que va defensar les urnes contra les porres, que va posar el seu cos per assegurar-se un futur millor."

El president català ha denunciat que els processats han estat víctimes de greus vulneracions dels seus drets:

"Això en altres països hauria comportat que es depuressin responsabilitats. En un dia, s'ha despullat l'Estat."

En la seva intervenció, Torra ha reclamat l'arxivament de la causa, que el tribunal atengui les peticions formulades pels advocats de les defenses i l'alliberament immediat dels presos.

"A Europa guanyarem"

També ha demanat a juristes internacionals que posin tota l'atenció en el judici i expliquin totes les vulneracions de drets que s'han produït en aquesta causa.

Torra ha anunciat que impulsaran iniciatives per portar el cas de Catalunya a les instàncies internacionals. "Aquesta causa arribarà als tribunals europeus i la guanyarem", ha reblat.

El president ha acabat amb una apel·lació al govern espanyol perquè torni a la taula de diàleg.

ARXIVAT A:
Quim TorraJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut