El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Torra: "El fracàs estrepitós de la manifestació hauria de fer recapacitar el PSOE"

El president català convoca Pedro Sánchez a una nova taula de negociació on es parli del dret a l'autodeterminació de Catalunya

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, reclama a Pedro Sánchez que "recapaciti" i torni a la taula de diàleg amb el govern català, després del "fracàs estrepitós" de la manifestació d'avui convocada pels partits de dreta a Madrid:


Quim Torra anima el president espanyol, Pedro Sánchez, a posar sobre la taula el dret d'autodeterminació de Catalunya, que compta, diu Torra, amb el consens del 80% de societat catalana.

Carles Puigdemont també ha reaccionat a Twitter i ha comparat el nombre d'assistents a aquesta manifestació amb el de les manifestacions independentistes a Catalunya:


"Donar l'esquena a la crispació de dretes"

El PSOE coincideix amb Quim Torra que la manifestació convocada per les formacions de dreta ha estat "un fracàs". Fonts de la direcció socialista han qualificat la concentració de Madrid de "fracàs de convocatòria".

Per a la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, avui "Espanya li ha donat l'esquena a l'extrema dreta" i ho il·lustra amb una gràfica comparativa amb la xifra d'assistents a la manifestació d'aquest diumenge i la d'altres com la del Dia de la Dona de l'any passat o la que va convocar el 2005 el Foro Família contra el matrimoni entre persones del mateix sexe:


Pedro Sánchez ha dit que "respecta" la concentració de la plaça Colón. Amb tot, ha lamentat que el PP exigeixi "lleialtat" quan està al govern i que, en canvi, des de l'oposició, atiï la confrontació. Sánchez assegura que el seu govern treballa per unir els espanyols i que, en canvi, altres tenen actituds que no són pròpies del "patriotisme sinó de la deslleialtat":

"El govern treballa per la unitat d'Espanya i això significa unir els espanyols i no dividir-los, com avui a la plaça Colón."

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezProcés catalàPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut