Torra diu que hi haurà una crisi de govern si ERC o PDeCAT aproven els pressupostos
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en un acte organitzat pel digital Vilaweb (ACN)
Barcelona

Torra diu que hi haurà una crisi de govern si ERC o PDeCAT aproven els pressupostos

El president diu que vol assistir al judici de l'1-O per aprofitar-lo com un "altaveu formidable" de denúncia

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dimecres que no preveu que ni ERC ni PDeCAT donin suport als pressupostos del govern de Pedro Sánchez.

Torra al matí havia afirmat que els partits independentistes ni tan sols facilitarien la tramitació dels pressupostos si no es feia un "moviment polític".

A la nit, durant un acte organitzat pel digital Vilaweb, el president ha afegit que si, malgrat tot, algun dels dos partits donés suport a Sánchez, això tindria conseqüències en el govern de la Generalitat:

"Hi hauria realment una crisi de govern, però penso que tant ERC com el PDeCAT han deixat clars els seus posicionaments: han dit "el que demanem és una solució política per a l'exercici del dret a l'autodeterminació"."

"En quin país amb presos polítics i exiliats, i amb el seu dret a l'autodeterminació menyspreat i sense cap sortida política... En quin país es podrien plantejar els seus representants polítics donar suport als pressupostos?"

Torra ho ha dit en resposta a la pregunta de si ell dimitiria si es donés aquest suport als pressupostos per part d'algun dels dos partits.

 

20% d'inversió en infraestructures

Aquesta afirmació de Torra arriba un dia després que Pedro Sánchez anunciés que el projecte de llei de pressupostos s'aprovarà en el Consell de Ministres d'aquest divendres, malgrat que no té garantits els suports per aprovar-los a les Corts.

D'altra banda, aquest dimecres el govern espanyol ha assegurat que aquest projecte de pressupostos inclou el compromís de destinar a Catalunya el 20% d'inversions en infraestructures.


"Un altaveu formidable"

D'altra banda, durant l'acte de Vilaweb Torra també ha assegurat que cal aprofitar el judici contra líders independentistes com una "palanca" i un "altaveu formidable" de denúncia:

"És evident que els representants de Catalunya hauran de respondre al judici, a favor del poble, i des del Parlament."

Torra ha afirmat que vol assistir al judici i als actes de protesta que s'organitzin, una possibilitat que s'està debatent al si del govern.

A més, el president també ha dit que proposarà que el Parlament voti "una proposició a favor del dret a l'autodeterminació" si el judici acaba amb una sentència condemnatòria.

Fonts de presidència han matisat posteriorment que no seria una "proposició", sinó una proposta.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut