Amer

Torra diu que hi ha pactes municipals que "no són acceptables"

El president de la Generalitat anuncia que cridarà els alcaldes al Palau de la Generalitat per articular una "resposta de país" a les sentències del judici del procés

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, valora positivament els resultats de les eleccions municipals i la constitució dels ajuntaments per a l'independentisme. Assegura que està "molt content", però carrega contra alguns pactes municipals que considera "inacceptables".

En un acte a Amer, el poble del president Carles Puigdemont, Torra ha explicat que l'independentisme hauria d'haver actuat sota el paraigua de la "unitat estratègica":

"Ahir vam guanyar moltes alcaldies i me n'alegro. Moltes alcaldies independentistes i estic absolutament satisfet. Però hi va haver pactes que no són acceptables i ens ho hem de dir. La unitat estratègica passa per la unitat de totes les forces independentistes. Així vam fer el primer d'octubre i és un fil que no ens podem permetre trencar."

Torra fa referència a aquells pactes com els de Sant Cugat o Figueres, on partits independentistes van sumar vots amb el PSC per arrabassar l'alcaldia a una altra formació independentista. És el que va estar a punt de passar a Santa Coloma de Farners, un poble on Torra té lligams familiars. Allà, Junts per Catalunya tenia un pacte amb els socialistes per rellevar l'alcalde republicà. Segons la candidata de JxCat, Torra els va trucar per canviar el sentit del pacte. Finalment, ERC i Junts per Catalunya es van repartir l'alcaldia dos anys cadascun després d'un tens ple municipal.

"No s'hi val aprofitar conjunturalment segons quins vots, no s'hi val."

 

Alcaldes a Palau

Torra també ha assegurat que, quan arribi la sentència del judici del procés, caldrà més unitat que mai:

"Junts ara ens enfrontarem a una prova que pocs països tenen al davant. Unes sentències contra el dret a l'autodeterminació del país. No jutgen només els nostres companys i companyes, es jutja el nostre dret a ser."

El president de la Generalitat cridarà els alcaldes a la Generalitat per articular una "resposta de país com la del primer i el 3 d'octubre".

"Necessitaré cridar l'alcaldessa d'Amer, d'Anglès i de Santa Coloma. I tots els alcaldes, necessitaré cridar-los perquè vinguin al Palau de la Generalitat. Hem de tenir una resposta col·lectiva."

 

El gest de Valls

El president de la Generalitat també ha lloat la figura de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, de qui ha destacat la seva capacitat de parlar amb tothom. "Sempre et donava la mà, no com d'altres", ha ironitzat amb relació al gest de Manuel Valls d'aquest dissabte quan es va negar a donar-li la mà.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MQuim TorraProcés català
Anar al contingut