Junts per Catalunya i ERC avisen dels possibles pactes del PSOE després del 28A

Torra diu que el PSOE "sempre estarà al costat del PP i Ciutadans" i Esquerra alerta d'un hipotètic pacte entre el PSOE i Ciutadans després de les eleccions del 28 d'abril

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya i Esquerra miren als escenaris postelectorals del 28 d'abril. Les dues formacions independentistes alerten dels possibles pactes dels socialistes després de les eleccions. El president de la Generalitat, Quim Torra, apunta que el PSOE sempre estarà al costat del PP i Ciutadans "contra les institucions catalanes". Gabriel Rufián situa ERC com l'alternativa perquè socialistes i Ciutadans no sumin.

Junts per Catalunya ha presentat les seves llistes electorals al Congrés. Ho ha fet en un acte a Barcelona i amb la presència dels presidents Torra i Puigdemont. El president de la Generalitat critica que els socialistes es posessin al costat del PP i Ciutadans per aplicar el 155 a Catalunya i avisa que ho tornarien a fer per suprimir les institucions catalanes:

"No tingueu cap dubte que si el Partit Socialista vol tornar a aplicar l'article 155 ho tornarà a fer. El PSOE estarà sempre al costat del PP i al costat de Ciutadans per suprimir les institucions catalanes. O, com avui, que la ministra portaveu diu que continuaran vigilant i controlant els comptes catalans perquè no se'n refia."

 

 

Carles Puigdemont, per videoconferència des de Waterloo, ha fet una crida als líders de PP, PSOE i Ciutadans perquè deixin de posar traves al diàleg:

"Senyor Rivera, senyor Casado, senyor Pedro Sánchez, deixin de bloquejar Catalunya. Vostès que poden, seguin a negociar i a parlar."

A l'acte hi han participat els principals caps de llista al Senat, al Congrés i a diversos ajuntaments de totes les demarcacions catalanes.

 

Esquerra avisa del pacte PSOE-Cs

També Esquerra Republicana ha reunit els candidats a les generals en un acte a Vilanova i la Geltrú. El número dos al Congrés, Gabriel Rufián, ha alertat que els republicans tenen la clau per evitar que PSOE i Ciutadans puguin governar, una aliança que, segons Rufián, sí que sumarà i que és més real i perillosa que un tripartit del PP, Ciutadans i Vox.

"El primer front és fictici. Els números no sumen: PP, Vox i Ciutadans. Se'n parla molt. Potser tant, per no parlar del de debò. El que volen Florentino Pérez, Ana Botín i companyia: PSOE-Ciutadans. Aquest és el front i el perill real."

Rufián situa ERC com el partit clau per impedir-ho. Segons el candidat republicà, cal que la seva formació sigui potent al Congrés dels Diputats i que el PSC no guanyi les eleccions a Catalunya per evitar un pacte de govern entre Pedro Sánchez i Albert Rivera.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AQuim TorraJuntsERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut