El president Quim Torra a Tolosa de Llenguadoc
El president Quim Torra a Tolosa de Llenguadoc
Santa Coloma de Farners

Torra diu que caldrà "defensar la llibertat fins a les últimes conseqüències"

El president de la Generalitat diu en el cas de la pancarta pels presos que s'ha de posar la llibertat al davant de tot i assumir-ne les conseqüències

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, torna a fer una crida a practicar la desobediència civil "quan calgui". Davant un nou requeriment judicial perquè es retiri la pancarta del llaç groc del Palau de la Generalitat, el president ha insistit que s'ha de posar la llibertat al davant de tot i assumir-ne les conseqüències.

Torra ha explicat que el que cal fer "en els temps que vindran" és defensar la llibertat "fins a les últimes conseqüències" i considera que no hi ha "cap batalla petita" per a la defensa d'aquesta llibertat.

"Avui vull encoratjar-vos a viure per reclamar la llibertat amb la fórmula que sabem, radicalitat democràtica, republicanisme, drets civils, socials i polítics, no violència i, quan calgui, desobediència civil."

Torra ho ha dit a Santa Coloma de Farners en la inauguració d'una exposició antològica del pintor Joan Jordà, exiliat a Tolosa de Llenguadoc el febrer de 1939. El president de la Generalitat s'ha referit a la duresa de l'exili i a la necessitat de seguir treballant per la independència des de la no violència, la defensa dels drets civils i, quan calgui, la desobediència.

 

No retirarà la pancarta

El president Torra no té cap intenció de retirar la pancarta sobre els presos que penja de la façana de la Generalitat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li dona 48 hores, un cop se li hagi notificat oficialment, per despenjar-la. Es tracta d'una mesura cautelar, després que el tribunal hagi acceptat una demanda presentada per l'associació Impulso Ciudadano.

En un comunicat, el president defensa que la pancarta i el llaç groc són un clam molt majoritari de la societat catalana i un compromís democràtic del govern, i denuncia que la decisió del TSJC és una "vulneració flagrant" del dret a la llibertat d'expressió i d'opinió.

L'origen de la nova polèmica és una demanda de l'associació Impulso Ciudadano, que acusa el president Torra de no representar el conjunt de la ciutadania. Quim Torra ja ha anunciat que un cop se li notifiqui oficialment la resolució, la recorrerà.

El vicepresident, Pere Aragonès, d'Esquerra, ha assegurat que donarà suport a Torra, "sigui quina sigui la seva decisió".

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut