Torra, disposat a parlar del pressupost amb la CUP, que li demana "un gir de 180º"
Quim Torra, a l'última reunió del Consell de Govern (ACN)

Torra, disposat a parlar del pressupost amb la CUP, que li demana "un gir de 180º"

Torra considera que no hi ha motius per parlar d'eleccions perquè hi pot haver una majoria que aprovi els comptes; tot el contrari del que pensa el líder del PP català

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, està disposat a pactar el pressupost amb la CUP, després que els anticapitalistes s'han mostrat oberts a parlar dels comptes.

A través de Twitter, el president de la Generalitat assegura que els independentistes s'han de posar d'acord per avançar cap a la República.

 

Segons fonts de la Presidència, Torra considera que no hi ha motius per parlar d'eleccions, perquè hi pot haver una majoria que aprovi els comptes.

 

CUP vol "un gir de 180º" per parlar dels pressupostos

Ha estat als micròfons de Catalunya Ràdio on els cupaires han assegurat que podrien parlar dels pressupostos si el govern Torra fes un gir de 180 graus en les seves polítiques.

Són declaracions d'Eulàlia Reguant, a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Si veiem que hi ha un canvi en polítiques socials, fins i tot de portar fins al límit competències que fins ara ningú ha volgut fer-ho, si veiem que s'escolta els moviments organitzats al carrer, en podem parlar. Però creiem que aquest govern, per parlar de pressupostos, ara mateix ha de fer un gir de 180 graus perquè la CUP vegi que hi ha una mínima voluntat de canvi i de no reproduir les polítiques d'austeritat dels últims anys."

Reguant també ha assegurat que rebutgen integrar-se en un eventual govern de concentració, la fórmula que ha suggerit aquest cap de setmana el vicepresident Aragonès com a possible resposta a una condemna en el judici de procés.

L'exdiputada ha afegit que, encara que hagin aixecat el veto a ser força de govern, no es plantegen entrar en un govern com el d'ara, perquè no el veuen prou compromès ni amb la independència ni amb els drets social.

 

 

La CUP tampoc veu apropiat convocar eleccions com a resposta a la sentència del judici del procés. Ara, tal com veuen la legislatura -ha dit Reguant-, preveuen els comicis la primavera del 2020.

Alejandro Fernández vol un govern a la navarresa

En una línia ben diferent, el Partit Popular català vol un pacte de partits a Catalunya com el de Navarra Suma, que aplega el PP, Ciutadans i Unió del Poble Navarrès.

"Per tornar a guanyar unes eleccions al Parlament, el constitucionalisme ha de buscar fórmules com aquestes, però Cs ho ha descartat. I si dos no s'entenen, no serà possible."

Segons el president dels populars catalans, Alejandro Fernández, seria una fórmula guanyadora en unes eleccions al Parlament, però Ciutadans, d'entrada, ho rebutja.

Són declaracions de Fernández a "El matí de Catalunya Ràdio":

 

 

Alejandro Fernández també ha tret ferro a les baixes del PP català de l'exeurodiputat Santiago Fisas i el nou president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, i creu que el partit retrobarà el seu espai electoral, "a poc a poc".

També lloa el tarannà i la formació de la cap de llista a Madrid, Cayetana Álvarez de Toledo, amb qui diu que té molt bona relació política i personal.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraCUPPPGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut