Torra informarà de les noves investigacions del 17A als països amb víctimes
Torra i Bosch acorden enviar cartes als consulats de països amb víctimes el 17A
Barcelona

Torra denuncia davant dels cònsols la "persecució" de l'independentisme

En la recepció anual al cos consular, el president de la Generalitat insisteix a demanar l'alliberament dels dirigents sobiranistes en presó preventiva

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest dilluns davant del cos consular acreditat a Barcelona que a Catalunya hi "persisteix" el que ha qualificat de "situació d'injustícia":

"La situació d'injustícia persisteix i l'exercici de la democràcia al nostre país segueix compromès."

En l'acte de recepció anual que la Generalitat organitza davant del cos consular, Torra ha recordat els liders independentistes catalans que són a la presó i n'ha reclamat l'alliberament, tot recordant les resolucions del Grup de Treball de l'ONU sobre Detencions Arbitràries.

"El govern català demana que acabi aquesta persecució i seguirem insistint que no estem davant un procés judicial, sinó davant un conflicte polític que s'ha de resoldre políticament." 

A la recepció hi han assistit representants dels 91 consolats acreditats a Barcelona. Torra ha recordat que Barcelona és la quarta ciutat del món en nombre de delegacions consulars, darrere de Nova York, Hong Kong i Hamburg. Això, creu, "evidencia la vocació internacional que té Catalunya i la seva obertura al món".

"Els catalans hem mirat sempre al món i hem rebut influències externes i això ens defineix com a país."

 

Torra, després de la seva intervenció davant del cos consular 

 

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha destacat que el moviment independentista ha estat sempre "cívic", "pacífic" i "democràtic":

"Els catalans no demanem a ningú que estigui a favor de la independència del nostre país, només que es respectin els mateixos drets democràtics exercits a d'altres llocs d'Europa, com Escòcia."

Per la seva banda, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha agraït la feina que fan els cònsols "i la seva interacció entre els ciutadans dels seus respectius països amb els de Catalunya". Per Bosch, aquesta interacció "és el millor antídot per combatre algunes visions sobre la societat catalana que s'intenten donar".

Bosch ha pronosticat que la xifra de consolats a la ciutat comtal augmentarà amb l'obertura de noves delegacions perquè l'interès del món per Barcelona i Catalunya "cada cop és més intens".

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàJudici procés
Anar al contingut