Torra demana "unitat estratègica" al sobiranisme davant la sentència del procés
El president Quim Torra durant la sessió de control al Ple del Parlament

Torra demana "unitat estratègica" al sobiranisme davant la sentència del procés

Diputats d'ERC, JxCat i la CUP voten simbòlicament Forcadell per substituir Espejo-Saavedra, de Cs, a la vicepresidència de la mesa

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat una ronda de contactes amb partits i entitats per buscar una unitat estratègica abans de la sentència del judici del procés.

El president ha dit, durant la sessió de control al ple del Parlament, que les eleccions municipals i europees donen una victòria clara a l'independentisme i demana recuperar l'esperit de l'1 d'octubre.

"Voldria tenir una ronda de converses amb tots els partits i entitats socials, econòmiques i civils del país que tenen un compromís ferm amb l'exercici del dret a l'autodeterminació per saber què pensen, com pensem tots plegats tirar endavant aquests mesos que ens falten fins a unes sentències que les volem absolutòries però que, si no fos així, seria un atac directe contra tots els demòcrates i una vergonya absoluta per a l'Estat."

"Per tirar endavant aquest desafiament que se'ns presenta, per poder fer realitat els anhels del poble de Catalunya, demano unitat estratègica. Em reuniré amb tothom per veure si podem aconseguir traçar el rumb d'aquests propers mesos."

 

 

Alguns diputats s'han estrenat a l'hemicicle després de les eleccions

Vot simbòlic a Forcadell

En aquest sessió del ple s'estrenaven alguns diputats que han cobert les baixes dels que després de les eleccions han anat al Congrés o al Senat. És el cas de Núria Picas i José Rodríguez, per ERC, o Inés Arrimadas i José Maria Espejo-Saavedra, per Cs. Aquest darrer, que ocupava la vicepresidència de la mesa, ha hagut de ser substituït.

Papereta del vot simbòlic a Carme Forcadell

 

En les votacions, els diputats de Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP han votat el nom de Carme Forcadell, que avui fa anys, com a vicepresidenta segona del Parlament. Un gest simbòlic, perquè Forcadell no és diputada.

També hi ha hagut algun vot per a Josep Rull, que tampoc és diputat. Alguns vots dels comuns han estat per a dones, per denunciar la falta de paritat que hi ha a la mesa. Tots aquests vots han estat anul·lats, i no han impedit que Joan Garcia, de Ciutadans, ocupi la vicepresidència.

ARXIVAT A:
Carme ForcadellParlament de Catalunya
Anar al contingut