Torra demana un "diàleg sincer, no de fotografia" després de la carta de Sánchez

El president Torra denuncia el "relat fictici" de la violència a Catalunya
Torra demana un "diàleg sincer, no de fotografia" després de la carta de Sánchez
Sabadell

Torra demana un "diàleg sincer, no de fotografia" després de la carta de Sánchez

El president Torra denuncia el "relat fictici" de la violència a Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català
El president Torra a la Nit de Santa Llúcia

El president Torra a la Nit de Santa Llúcia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat el tipus de diàleg que reclama per Catalunya. En la Nit de Santa Llúcia, Torra ha reclamat un diàleg sincer, a fons i al voltant del qual ha anomenat els "tres consensos": referèndum, repressió i monarquia.

Després que el govern de Pedro Sánchez hagi demanat per carta una reunió amb motiu del Consell de Ministres del dia 21 a Barcelona, Torra ha parlat del diàleg sense referir-se explícitament a la petició de La Moncloa.

El president de la Generalitat no vol una trobada "de fotografies":

"Un diàleg sincer sobre el que està passant a Catalunya, per bastir ponts, que no vagi de fotografies, i que arribi al fons del que està pensant la societat catalana"

Encara no se sap si la trobada es farà, tot i que el vicepresident Pere Aragonès ha respost al govern espanyol que hi estan treballant.

Si hi ha diàleg, Torra ha tornat a parlar dels tres consensos, una idea que ja ha desenvolupat en altres ocasions i que es refereix que "un 80% dels catalans estan en contra de la monarquia, un 80% estan en contra la repressió i els empresonaments com a mesura per resoldre el conflicte i un 80% estan d'acord que hi hagi un referèndum".

El president reivindica l'"esperit Òmnium de fraternitat, de lligams, d'entesa i de lluites compartides" per encarar aquest diàleg.

Determinació per fer front a un relat fictici

Torra ha reclamat al país que encari el futur més immediat amb determinació:

"Amb la mateixa determinació amb què vam organitzar el referèndum, amb la mateixa determinació amb què vam defensar el primer d'octubre i vam sortir al carrer el 3 d'octubre i vam proclamar la independència el 27 d'octubre ens toca continuar endavant. Amb tota la determinació, sense por. Amb la justícia, la democràcia i la pau, sempre. Endavant"

El president ha volgut denunciar el "relat fictici" de la violència a Catalunya, que s'ha desfermat també per respondre la seva reflexió sobre la via eslovena a la independència i per les accions dels CDRs aquesta última setmana:

"Hem d'enfrontar-nos a aquests relats ficticis sobre una violència que no existeix en aquest país. Tornen a construir el mateix relat i no hem de tolerar-ho. Perquè aquest poble no té un problema de convivència, té un problema de democràcia i de justícia"

 

 

Torrent demana persistir

El president ho ha dit durant la celebració de la 68ena Nit de Santa Llúcia que s'ha celebrat a Sabadell i que per segon any ha tornat a fer-se sense la presència del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

En el seu discurs, el president del Parlament, Roger Torrent, s'ha referit a la persecució de les llibertats i ha demanat que se segueixin defensant els ideals des del pacifisme:

"No tenim més remei que persistir, no hi ha cap altra alternativa a fer-ho bé, amb intel·ligència, com sempre hem fet, des del pacifisme més escrupolós"

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat una resposta "intel·ligent" i amb "la no violència com a bandera" a "l'ofensa i provocació de portar el Consell de Ministres a Barcelona el dia que fa un any de les eleccions imposades".

"Tingueu ben clar que encara que l'única oferta d'aquest Estat hostil sigui empresonar el president dels 132.000 socis i sòcies d'Òmnium, ni la seva venjança, ni la seva repressió, ni la seva violència, ens faran renunciar mai a assolir la llibertat, perquè tenim futur i memòria i la cultura i els llibres són la nostra millor arma"

ARXIVAT A:
Procés català Quim Torra Pedro Sánchez

NOTÍCIES RELACIONADES