Quim Torra surt de l'hemicicle després del seu discurs d'investidura. (ACN)
Quim Torra surt de l'hemicicle després del seu discurs d'investidura. (ACN)

Torra demana per carta a Rajoy una reunió en els pròxims dies per iniciar el diàleg

Torra demana un "diàleg sense condicions" i "amb respecte"

RedaccióActualitzat

L'endemà de prendre possessió com a 131è president de la Generalitat, Quim Torra ha fet el primer pas cap al diàleg que va anunciar en el seu discurs d'invetidura. Torra ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy on li demana una reunió en els pròxims dies.

En el text, Torra demana un "diàleg sense condicions" i "amb respecte". El president explica que ha volgut que la primera carta sigui per al president del govern espanyol perquè l'única manera d'afrontar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol és des de la política.

Torra li expressa el seu desig de dialogar perquè és la millor manera de poder avançar. I li proposa una reunió amb la voluntat de començar el diàleg demà mateix. Per parlar de tot, sense condicions, amb el respecte institucional mutu i sense límit de temps.

El president de la Generalitat afegeix a la carta a Rajoy que el projecte que defensarà el seu govern serà el que va avalar la majoria de catalans el passat 21 de desembre, que és la fidel expressió democràtica, diu, de l'1 d'Octubre i el seu resultat.

 

 

Treballant en el govern

Aquest divendres ha estat el primer dia de feina del president Torra des de la Generalitat, després que el Ministeri de l'Interior ha frenat la seva visita als centres penitenciaris madrilenys.

Quim Torra està configurant la llista del futur govern amb ERC, que ha de decidir qui ocuparà les conselleries de Salut i Exteriors.

Des de Junts per Catalunya volen restituir els consellers cessats que així ho vulguin i estudien la fórmula per poder-ho fer.  La Moncloa ja ha avisat que un conseller no pot exercir des de la presó. Diuen que és una qüestió de "sentit comú".

La intenció és que, dimecres, el nou govern ja pugui prendre possessió.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut