El president Torra amb Josep Costa i Eduard Pujol a les Festes de Gràcia
El president Torra amb Josep Costa i Eduard Pujol a les Festes de Gràcia

Torra demana explicacions a Marlaska pel comportament de Policia i Guàrdia Civil

El president de la Generalitat insisteix a Calvo que "acusaran" l'Estat espanyol

RedaccióActualitzat

Algunes actuacions d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil inquieten la Generalitat. El president Quim Torra s'ha sumat a les veus que reclamen explicacions per l'agent que va ser identificat en un grup que retirava llaços grocs.

Torra assegura que "accions intolerables":

"No podem permetre que s'insulti, s'ataqui i s'agredeixi ni diputats catalans ni ciutadans."

En un acte de Junts per Catalunya al barri de Gràcia de Barcelona, Torra ha recordat que ja havia demanat explicacions a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, però que no ha obtingut resposta.

Ara el president apel·la directament al govern espanyol, concretament al ministeri de l'Interior de qui depenen es cossos policials. Torra creu que Grande-Marlaska ha de respondre davant "d'un comportament intolerable".

Al costat del vicepresident el Parlament, Josep Costa, i el diputat Eduard Pujol, Torra ha assenyalat que al seu govern el preocupa "moltíssim" que "hi hagi hagut policies que hagin agredit a ciutadans, com per exemple al fotògraf Jordi Borràs, o que hagin insultat i escopit a diputats catalans"

 

 

Respecte pels Mossos

Torra també ha demandat que es deixi els Mossos "al marge de qualsevol qüestió partidista" perquè es tracta d'un cos encarregat de vetllar per la seguretat de tots:

"Quan resulta que una nit qualsevol un grup d'encaputxats amb armes blanques, amb navalles, i amb plans, estan als nostres carrers, lògicament, els Mossos han d'actuar per la seguretat de tots."

Aquest dissabte, Ciutadans ha acusat als mossos de ser una "policia política".

Continuar "acusant" l'Estat

Quim Torra també ha fet referència a l'altra polèmica del cap de setmana. El president de la Generalitat repon a la ministre Carmen Calvo que "acusaran" l'estat espanyol perquè no accepten l'autoritat dels tribunals per jutjar els polítics catalans.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilQuim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut