El president de la Generalitat, Quim Torra, a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia (ACN)
El president de la Generalitat, Quim Torra, a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia (ACN)
Sitges

Torra veu interessant la proposta dels empresaris d'un nou Estatut dins la Constitució

El president de la Generalitat demana ajuda al Cercle d'Economia per obrir el diàleg amb el govern espanyol

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat debatre amb l'estat espanyol la proposta del Cercle d'Economia de fer un nou Estatut que funcioni com una Constitució Catalana dins el marc constitucional i la creació d'un diàleg per a una consulta a Catalunya.

Així ho ha afirmat davant els empresaris presents a la inauguració de les jornades econòmiques del Cercle a Sitges.

Torra diu que des del govern s'aposta pel diàleg com a desllorigador del conflicte i que la política torni a la política.

El president de la Generalitat demana als empresaris que preguntin al representant del govern espanyol quina és la seva proposta per a Catalunya.

Torra ha recordat els començaments del Cercle d'Economia, que va néixer en època franquista, i ha demanat al lobby empresarial que "faci com en el seu inici" i "s'impliquin en les condicions idònies per al diàleg".

El president ha subratllat que "perquè hi hagi diàleg hi ha d'haver dues parts i no hi pot haver "imposicions", un "diàleg" que també beneficiaria les empreses.

Torra ha fet una crida a "treballar junts" i ha promès que com a president durà a terme un projecte "integrador" per als 7,5 milions de catalans. Tot i defensar que Catalunya esdevingui una república, Torra ha admès que no tothom creu que ara sigui el moment:

"Una part important del país no creu que ara sigui el moment o senzillament ara no comparteix l'opció o està disposat, com el Cercle, a presentar propostes."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut