Torra saluda els comandaments dels Mossos a la presó de Lledoners (EFE)
Torra saluda els comandaments dels Mossos a la presó de Lledoners (EFE)

Torra demana a Sánchez que atengui l'ONU i alliberi els presos "immediatament"

El president de la Generalitat ha visitat els presos que hi ha a Lledoners, poc després que hagin tornat de Madrid, un cop acabat el judici

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat ha visitat els presos independentistes a Lledoners. Poc abans, els set homes han ingressat en aquest centre, mentre que les dones les han dut a Puig de les Basses i Mas Enric. Quim Torra ha estat poc més d'una hora amb els polítics empresonats.

A la sortida del centre penitenciari de Lledoners, Torra ha recordat que organitzacions de drets humans i un grup assessor de l'ONU han demanat l'alliberament dels presos, un cop acabat el judici i a l'espera de la sentència.

I ha fet aquesta petició a Pedro Sánchez:

"Demano al govern espanyol que atengui els requeriments de les principals organitzacions de drets humans de posar-los en llibertat de manera immediata."

"El fet que continuïn a la presó i no siguin lliures vol dir que l'Estat espanyol no està buscant la justícia sinó la venjança i l'escarment. No ho diem nosaltres, ho diuen les principals organitzacions de drets humans del món, com Amnistia Internacional i Human Rights Watch, i ho diuen també les mateixes Nacions Unides. I tornem a demanar aquesta llibertat immediata per part dels nostres companys."

 

El president de la Generalitat ha visitat durant poc més d'una hora els presos independentistes de Lledoners (EFE)


El cap del govern ha explicat que els pròxims dies visitarà també l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa.


"Resposta de país"

Torra ha afirmat que si la sentència del Suprem no és absolutòria, portarà al Parlament "una resposta de país".

"Necessitem que junts, el país col·lectivament, abordi una resposta democràtica basada en el dret a l'autodeterminació i que jo presentaré en el Parlament."


Quim Torra anava acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i la titular de Justícia, Ester Capella.

Des del seu compte de Twitter, Pere Aragonès explica que ha vist els presos cansats, però forts, i li han demanat de "no defallir".

 

 


Al vespre hi ha hagut actes de solidaritat als centres on hi ha els presos independentistes. A Lledoners, al voltant de 500 persones han reclamat l'absolució dels dirigents independentistes.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàJudici procésGovern empresonatOriol JunquerasRaül RomevaPere AragonèsJordi TurullJosep RullDolors BassaCarme ForcadellJordi SànchezJordi CuixartJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut