Torra en la inauguració de la rebatejada plaça U d'octubre a Sant Cugat del Vallès
Torra en la inauguració de la rebatejada plaça U d'Octubre a Sant Cugat del Vallès

Torra demana a la gent que empenyi els polítics: "Sense ni un pas enrere, mai"

Una quarantena de persones increpa els assistents de la primera marxa per la república de Sant Cugat

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assisitit a la inauguració de la rebatejada plaça U d'Octubre a Sant Cugat del Vallès. En la primera marxa per la república de Sant Cugat, Torra ha fet una crida a la gent a empènyer els polítics:

"Sou vosaltres el que ens esteu empenyent a nosaltres. I ho heu de fer cada dia. Cada dia, sense por. Sense ni un pas enrere, mai."

Acompanyat de diversos consellers i de l'alcaldessa de la població, el president de la Generalitat ha encapçalat el recorregut que ha acabat a la nova plaça.

 

 

Durant l'acte, organitzat per l'ANC, Òmnium i els CDRs de la població, Torra ha tornat a fer una crida per a la marxa pels drets civils i nacionals.

"Cada Onze de Setembre és impressionat, però no ens podem quedar només en l'Onze de Setembre."

Torra també ha animat a no quedar-se amb la imatge de repressió i resistència en relació amb els fets de l'1-O, "sinó amb la imatge de victòria". Diu que en el referèndum de l'1-O "per primera vegada Catalunya va guanyar" i ha demanat confiança a la població:

"Guanyarem, serem lliures, els presos sortiran, els exiliats tornaran i no es processarà ningú, no acceptarem les sentències."

En l'acte també s'ha recordat els 11 mesos de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Crits i xiulets abans d'entrar a la plaça

Abans que comencés l'acte, s'ha viscut un moment tens entre els participants de la marxa per la República, que entraven a la plaça, i una quarantena de persones amb banderes espanyoles que els han increpat i han fet sonar xiulets i crits a favor d'Espanya.

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut